P48 Unguriu devine realitate și dinamizează comuna cea mai tânără din județul Buzău, Unguriu, iar la sfârșitul anului 2025 deja se poate vorbi despre un penitenciar special al României.

Administrația Națională a Penitenciarelor a lansat pe 9 iulie 2021 pe www.e-licitatie.ro achiziția de servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului Penitenciar P48 Unguriu, un penitenciar cu 900 de locuri cu regim semideschis și deschis.

Potrivit anunțului, se dorește achiziționarea unui serviciu de proiectare, „SERVICII DE PROIECTARE ȘI ASISTENȚĂ TEHNICĂ DIN PARTEA PROIECTANTULUI”, „Penitenciar P48 UNGURIU – Penitenciar 900 de locuri cu regim semideschis şi deschis”, județul Buzău, proiect finanțat din fonduri externe rambursabile și bugetul de stat așa cum este menționat în Memorandumul cu tema Decizie privind oportunitatea finanțării infrastructurii fizice a sistemului penitenciar român. Solicitările de clarificări la documentația de atribuire se vor depune de către potențialii ofertanți, cel mai târziu, cu 20 zile înainte de expirarea termenului de depunere a ofertelor. Valoarea proiectării se ridică la 7.242.531.3 lei.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor arată în intenția de achiziție publică deschisă a locrărilor de proiectare pentru P48 Unguriu că pentru realizarea acestei investiții a fost identificată sursa de finanțare reprezentând un împrumut de la o instituție financiară internațională, Memorandumul cu tema Decizie privind oportunitatea finanțării infrastructurii fizice a sistemului penitenciar român, printr-un proiect finanțat din fonduri externe rambursabile și bugetul de stat, prin care se propune conceptul de proiect național – Investiții în infrastructura penitenciarelor, adoptat de Guvernul României la data de 5 Decembrie 2017. Legea privind aprobarea acordului – cadru de împrumut a fost promulgată de către Președintele României prin Decretul nr. 324/2020, devenind Legea nr. 90/2020, lege care a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 593 din 07 iulie 2020, formă aplicabilă la 10 iulie 2020. Autoritatea Contractantă a planificat finalizarea obiectivului de investiții până la data de 31 decembrie 2025.

Vă reamintim că aici puteți citi informații complete despre noul penitenciar ce va fi ridicat la aproximativ 20 de kilometri distanță de orașul Buzău, în comuna castă Unguriu – un areal ce se dezvoltă într-un ritm aparte în context județean.

Articolul precedentVoluntariat și un masiv montan cu obiective turistice premium
Articolul următor(P) „Sunteți de acord cu unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești?”