Nu scriu nici vreo odă duioasă și nici de doină nu aș avea cuvinte pentru că nu îi plac celui mai liber buzoian pe care l-am întâlnit în perioada recentă și nu vreau deloc să măsor anii.

Zic scurt că astăzi celebrăm alături de Teodor Cârdei bucuria de a trăi, de a iubi cea mai misterioasă și mereu efervescentă creație – natura! Pfooa, cât de dificil mi-ar fi mie una să-mi pun bocanicii și să urc umăr lângă umăr cu temerarul Cârdei fie și o coastă de-asta de-a noastră de pe la Bâsca Rozilei, darămite pe coamele Alpilor, prin Ciucaș, munții sufletului său. Dar de ce să vă povestesc eu și nu mai bine să-l ascultați dvs pe seniorul mereu tânăr?

Pasărea aceasta călătoare, probabil vultur iubitor de înălțimi în altă viață, cândva paznic de vânătoare chiar lângă Lacul Vulturilor, Teodor Cârdei este în fapt un exemplu așa de plăcut pentru tânăra generație Z, X, zombi sau cum i se  mai spune și care își uită cu orele ochii pe ecranul telefonului și abandonează însăși viața. Mă gândesc că avem copii care nici nu știu cum miroase floarea de cais, darămite cea de colț pe care doar dacă urci la 2.000 de metri altitudine precum seniorul Cârdei ai putea să o afli.

Eu vă mai spun un lucru despre buzoianul liber care a dus steagul României în Elveția, iar pe drum, în tren, le-a oferit tuturor călătorilor câte o eșarfă tricoloră doar ca să afle din ce țară frumoasă provine el! Așa, și, să vă spun ineditul – Teodor Cârdei este primul nehoian care a produs și etichetat pălincă de Nehoiu! Auziți!

Echipa buzaulinreportaje.ro îi urează tânărului, deh!, pe tricou așa scrie Ich bin Jung! – Sunt tânăr!, la mulți ani liberi, expansivi și minunați, dar mai ales strigă către autorități să dea atenție unui astfel de buzoian al cărui ochi magic surprinde realmente frumuseți nebănuite ale județului Buzău, să-l provoace la expoziții foto cât mai des și nu cumva să închidă cartea celor mai valoroși locuitori ai teritoriului, iar dânsul să rămână doar cititor!

Articolul precedentStart pentru „gaze la Mărăcineni”!
Articolul următor(P) Din noua funcție parlamentară, deputatul Cristea vrea intensificarea cooperării cu Singapore