Accesul rutier pe ambele benzi de trafic ale podețului de la Mangă situat pe DJ 203K, în comuna Mărăcineni, a fost redeschis înainte de lăsarea serii de luni, 4 octombrie 2021.

Trebuie recunoscut faptul că interesul sporit al autorității publice locale din comuna Mărăcineni ca navetiștii și locuitorii comunei să ajungă spre locurile de muncă la orele de vârf cât mai repede posibil a dus la finalizarea lucrărilor pe acest podeț situat pe DJ 203 K Mărăcineni-Lopătari.

Contactat telefonic, primarul Constantin Dumitru din comuna Mărăcineni, a declarat scurt am reușit să dăm drumul la trafic la Mangă!, semn că inclusiv pentru responsabilii din comunitate acest șantier a fost o misiune care sperau să se termine în urmă cu o lună.

Amintim că la șase kilometri distanță, în satul Mătești din comuna Săpoca este în lucru un alt podeț. Astăzi a avut probabil cel mai mare număr de muncitori de la startul lucrărilor. Argumentul cel mai probabil este tocmai finalizarea lucrărilor de la Mangă, argument aflat în urmă cu puțin timp.

Adăugăm și aspectul precizat de Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău care a notat că toate șantierele de pe acest tronson al DJ 203K vor fi închise până la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an.

Pe de altă parte, și redeschiderea traficului rutier pe celebrul pod de la Vadu Pașii va duce la fluidizarea accesului spre orașul reședință de județ Buzău.

Mai punem la socoteală însă și volumul mare de mașini de pe DJ 203 K de peste 20.000 de autovehicule zilnic și readucem în atenție necesitatea unui drum paralel în comuna Mărăcineni trasat deja de autoritatea publică locală, însă ștrangulat în arealul poligonului militar din această localitate, aspect ce nu duce în cele din urmă la ieșirea autovehiculelor în DN 2 E85 spre Buzău sau Rm. Sărat!

Articolul precedentDana, doamna florilor de toamnă, de pe Valea Nehoiului
Articolul următorEXCLUSIV. A venit țeava pentru aducțiunea de gaze la Mărăcineni!