A pictat astăzi măiastra cum uitase să o mai facă și trăgeam cumva nădejde că nu ne-ar lăsa să avem sărbători de iarnă fără mantie ocrotitoare. Zăpada a îmbrăcat până și sinuosul drum județean 204 C ce-și tot cocoață kilometrii până spre Poiana Mărului, drum de altfel aflat în lucru până cel mai devreme în iulie 2022.

Fotografiile folosite în această prezentare succintă îi aparțin Ioanei Horhocică, bisoceancă mereu căutătoare a zonelor cu care comuna sa natală iese în fața privitorilor ca într-un tablou viu, în fapt unul ce ascunde adevăruri de spus lumii întregi, mai ales că zona Bisoca face parte din Geoparcul Ținutul Buzăului încă de înființarea acestui areal cu 18 comune.

Zăpada de azi a venit însă după o zi în care ploaia, ceața și frigul s-au înfrățit atât de strașnic încât i-au alungat de la treaba din curte și pe cei mai temerari dintre muntenii Bisocii. Azi, însă răsplata albă a domolit și fuga continuă după muncă, dar și nemulțumirea zilei urâte de marți.

Așadar, vine timpul ca patria ciobanului Bucur să spună povești inedite, unice pentru lumea mare a UNESCO, organizație internațională ai cărei experți au în analiză dosarul de evaluare a Geoparcului Ținutul Buzăului pentru care Bisoca asigură granița specială și cu un patrimoniu natural impresionant cu județul Vrancea. Azi, noi, iubitorii județului Buzău validăm ca fiind realmente încântătoare, pictura fantastică dintr-o zi de iarnă și dăruită cu generozitate de natură, dar și prin fotografie de Ioana!

Articolul precedent(P) Ministrul Culturii Lucian Romașcanu, prezent la marcarea a 65 de ani de UNESCO
Articolul următorHotărâri cu caracter local