Probabil cea mai frumoasa cladire din Buzau, emblema si mandria celor peste 115.000 de locuitori din cel de-al optsprezecelea oras al Romaniei, Palatul Comunal din centrul urbei va intra in refacere la sfarsitul acestui an.

Informatia provine de la primarului Constantin Toma care arata ca toate auspiciile prezentului duc catre necesitatea ca aceasta cladire sa intre in reparatii si renovari meritate astfel incat sa ramana in continuare pe cartea de identitate a orasului Buzau.

 

Ridicata incepand cu anul 1899 si pana in 1903 de legendarul edil Nicu Constantinescu si proiectata de Alexandru Savulescu, apoi inaugurata in prezenta regelui Craol I si a principelui Ferdinand, cladirea Palatului Comunal din Buzau a fost bombardata pe 8 august 1944 de avioane britanice, iar in noaptea de 27 spre 28 august a fost incendiata. Abia in 1947 se trece la reconstructia maretului palat din Buzau.  Detalii fascinante despre reliefarea valorilor buzoiene in arhitectura acestui palat care gazduieste astazi Primaria Municipiului Buzau si Consiliul Local Buzau gasiti pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_Comunal,_Buz%C4%83u.

De retinut este ceea ce a afirmat primarul Constantin Toma: dupa renovare, Palatul Comunal va fi deopotriva Palatul Copiilor din Buzau, dar si sediu administrativ si sansa pentru tinerii care vor sa inceapa o afacere noua. Mai mult, reprezentanti ai agentiilor de turism au aratat deseori ca orasul Buzau este unul veritabil pentru city break, ca atare poate intra si in galeria oraselor in care se fac astfel de minivacante de redescoperire urbana.

Articolul precedentCASTA UNGURIU
Articolul următorEXCLUSIV: Padure de pin de la Bisoca, pusa la pamant de vant