Lucrările ce încep miercuri, 20 octombrie de la ora 19.00 și sunt estimate a fi terminate pe 21 octombrie 2021, la ora 9.00 sunt efectuate de către Compania de Apă și au loc din cauza unei avarii la conducta de transport a apei potabile către cartierul Micro XIV și zona limitrofă.

Conducta se află pe strada Stadionului, precizează Simona Săvulescu, director general al CA Buzău, fapt pentru care cei 11.835 de locuitori ai cartierului Micro XIV trebuie să aibă în vedere stocarea unei cantități necesare de apă potabilă pentru perioada intervențiilor și, implicit a sistării furnizării apei.

În cartierul Micro XIV sunt 4.369 de apartamente în 126 de blocuri. În același timp, strada Stadionului are numeroase case și sedii de mici sau mai mari companii. Directorul general al Companiei de Apă spune detaliat care este arealul afectat de oprirea apei pe 20 octombrie de la ora 19 și până pe 21 octombrie, la ora 9.

Zona Micro XIV și strada Stadionului este un areal ce depășește 300.000 de metri pătrați pentru care se schimbă după 54 de ani magistrala de apă. Aceeași sursă precizează concret de ce este nevoie de atenție din partea locuitorilor din zonă.


Conducta la care intervin angajații CA Buzău din Micro XIV a fost pusă în funcțiune în 1967. Costul materialelor achiziționate pentru lucrările de intervenție depășește 35 de mii de lei.

Reținem câteva informații necesare și anume că furnizarea apei potabile din 20 octombrie, ora 19 și până pe 21 octombrie, ora 9 are drept scop înlocuirea uneia dintre cele mai vechi magistrale de transport a apei din orașul Buzău, realmente piesă de muzeu și care are o avarie. Buzoienii care nu-și fac stoc de apă necesară pentru perioada menționată pot veni să ia apă oferită la bidon la statuia generalului Grigore Baștan și de la cisterna din curtea Liceului cu Program Sportiv.

Dacă doriți să vedeți concret dacă blocul în care locuiți va fi nealimentat cu apă potabilă accesați acest link al CAB http://www.cabuzau.ro/noutati/sistari/sistare-20-21-10-2021-buzau-cartier-micro-14/?fbclid=IwAR1syj2YlKFm0jjIdxY-XTQ1SWKrHZcd8leNn_fjUFlVe6iBMkF6klU5zfQ. Înlocuirea acestei conducte magistrale era prevăzută a fi înlocuită prin proiectul finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare pentru orașul Buzău.

Articolul precedentAtenție la strada Transilvaniei! Sunt restricții.
Articolul următorO primărie buzoiană îți dă bani să înveți carte sau să faci afaceri