Informația zilei pentru șoferii care aleg să urce spre zona montană a județului Buzău arată că vineri, 06.05.2022, au fost ridicate restricțiile de circulație semaforizate instituite pe DN10, la km 30+750 si km 34 +500, arealul Ciuta.

Carosabilul drumului național a suferit din cauza calamităților naturale, urmaâd ca lucrarile să fie finalizate până la sfârșitul lunii mai. Circulația vehiculelor rutiere între Buzău și Brașov, se arată în scurta informare de la Direcția de Drumuri și Poduri Buzău, se va desfășura pe DN10, conform reglementărilor legale în vigoare.

DRDP BUzău roagă participanții la trafic să adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul DRDP Buzău la numărul 0238/725431și SDN Buzău, la numărul de telefon 0238/725443 sau pot accesa pagina: http://buzau.cnadnr.ro/ro , dar și pagina de FB: https://www.facebook.com/Directia-Regionala-de-Drumuri…/#drdpbuzau

Sorin Robu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău arată că este știut faptul că DN 10 reprezintă alternativa aleasă de mulți șoferi pentru a ajunge la Brașov, evitând astfel aglomerația de pe Valea Prahovei. Tocmai pentru a veni in sprijinul acestor participanți la trafic, DRDP Buzău încearcă să identifice soluții pentru scurtarea timpului de așteptare și, implicit, fluidizarea traficului rutier. În acest moment, pe DN 10 in zona barajului Siriu sunt trei sectoare semaforizate. O primă soluție identificată și care va fi imediat pusă în practică este finalizarea a doua lucrări, astfel va rămâne un singur sector semaforizat. De asemenea lucrările de la podul de la Cislau sunt intr – un stadiu avansat de execuție, urmând sa fie dat in circulație in cel mai scurt timp.

Suma informațiilor spune că DN 10 Buzău-Brașov este din 6 mai 2022 cu mult mai accesibil traficului rutier spre minunatele zone montane de pe Valea Buzăului – parte din Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului și Plaiul Bâscilor.

Articolul precedentÎn zona descoperirii tezaurului Cloșca cu puii de aur, azi, acțiune de plantare de salcâmi
Articolul următor(P) Avem Drăgaică în 2022!