Cu o zi înainte de 15 septembrie – ziua în care sosesc în România cei doi delegați ai UNESCO, Ilias Valiakos de la Lesvos Geopark din Grecia și Margaretha Roelfs de la de Hondsrug Geopark din Olanda, pentru a evalua în teren ceea ce a fost prezentat în decembrie 2020 în dosarul de aplicare de către specialiștii Asociației Ținutul Buzăului susținuți de către Consiliul Județean Buzău și Universitatea din București, vă spun o parte dintr-o poveste pe care vă invit să o completați dvs. cu informații pe care le dețineți de la bunicii ingenioși de pe dealurile și din munții Buzăului.
Cele două elemente – vizita delegației UNESCO și morile de foc au drept liant un specialist – pe Răzvan Gabriel Popa, general manager al ATB și coordonator al aplicației Geoparcul Ținutul Buzăului. Împreună cu o sumă impresionantă de specialiști tineri, el a pregătit temeinic vizita delegației UNESCO.


Una dintre provocările despre care vorbește Răzvan Gabriel Popa este cea legată de morile de foc. Iată ce sunt aceste mori de foc.