15 septembrie 2020 este ultima zi in care se pot depune instiintari plus cereri pentru despagubiri pentru culturile afectate de seceta in 2020. Pomicultura este domeniul agricol lipsa din lista despagubirilor, desi detinatorii de livezi au acuzat in repetate randuri efecte multiple cauzate de seceta rezultatul fiind identificat in mod practic in pretul cu care au fost in acest an vandute putinele fructe romanesti. George Sava, candidatul Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor – ALDE, Filiala Buzau pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau declara ca doua ar fi explicatiile acestei situatii: fie pomicultorii nu au detinut toate informatiile necesare depunerii actelor necesare despagubirii, fie nu sunt atat de mult afectate livezile.

Mai mult, George Sava, candidatul Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor ALDE, Filiala Buzau pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau spera ca recenta comasare a Pepineirei Pomicole Istrita cu Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa sa nu dauneze cercetarii pomicole de la Buzau care are o traditie de 126 de ani.

Iata ce declara George Sava, candidatul Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor ALDE, Filiala Buzau pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau:

Text si video asumate de Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor – ALDE, Filiala Buzau
Articolul precedentApa pentru jumatate din Nehoiu prin POIM
Articolul următorToamna in pandemie de frumusete