Știti povestea că dacă nu miroase a hârtie și dacă nu simți între degete cum scârțâie foaia ori dacă nu vezi negru pe alb, atunci nu ai primit factură?

În prezent, ceea ce gândeam întocmai până nu cu multă vreme în urmă a devenit costisitor, pierdere de timp și dușman al naturii despre care specialiștii spun că trebuie să profităm cât încă o mai avem. Așadar, companiile mari și mici trec la factura verde încet-încet. Aducem astăzi și opinia unui specialist clujean care ajută în mod sănătos mediul de stat și pe cel privat să treacă la digitalizare, domeniu atât de necesar prezentului.

Întâi spunem că singurul operator regional din județul Buzău, Compania de Apă desfășoară din luna iulie începând o campanie susținută prin care clienții din 33 de localități buzoiene sunt informați despre ce înseamnă factura verde, factura online, iar trei dintre ei primesc lunar premii pentru pasul făcut de la factura pe hârtie la factura de tip nou.

Factura verde, o soluție ecologică și măsură anti-COVID-19

Așa și este prezentat conceptul pentru că scopul este acela de a reduce consumul de hârtie. Concret, facturile sunt trimise, primite și plătite în mediul online. Iată însă ce spun specialiștii despre facturile scrise pe hârtie, ce generează ele și de ce devine imperios necesar să trecem la facturi online:

● Cinci dintre cei mai mari operatori de utilități din România, arată www.facturaverde.ro,  emit lunar 33,6 milioane de facturi.

● Acestea înseamnă fizic 142.000 de copaci. Adică 1,2% din suprafața României.

● Un copac poate fi transformat in 8.333 de file, iar o factura are in medie 2,5 file de hartie.

În plan european, trendul este de trecere rapidă către factura verde, mai ales că spectrul pandemic înseamnă din nou din ce în ce mai numeroase restricții despre care medicii spun că vor fi păstrate în timp, deși vorbim în prezent de valul patru al COVID-19.

Compania de Apă Buzău promovează factura verde printr-un concurs cu premii lunare

Zis și produs chiar de miercuri, 1 septembrie 2021. Atunci va fi și prima tragere la sorți. Aflăm imediat ce presupune.

Concret, specialiștii CA Buzău iau în calcul toate conturile nou înființate. Doar în luna august sunt 107 noi conturi, fără a avea însă situația statistică din ultimele zile ale lunii în curs.

Iată ce spun specialiștii Departamentului Dezvoltare Comercială despre facture verde: ”Compania de Apa S.A. Buzau va ofera posibilitatea de a primi FACTURA VERDE (factura online) si de a renunta la modalitatea clasica, de livrare prin intermediul serviciilor de posta/curierat. 

Optati pentru FACTURA VERDE, optati pentru acces gratuit de oriunde, oricand, de pe orice dispozitiv, optati pentru protejarea mediului inconjurator, prin reducerea cantitatii de hartie consumata, accesand http://www.cabuzau.ro/zona-interactiva/  sau completand formularul disponibil la adresa  http://www.cabuzau.ro/formulare/formulare-la-dispozitia-dumneavoastra/.

  • Cod Client: fiecare client are alocat un numar unic, care permite o identificare rapida in baza de date;
  • Data scadenta: termenul de plata al facturii;
  • Apa potabila: reprezinta cantitatea de apa pe care ati consumat-o, masurata in metri cubi
  • Canalizare/Epurare: colectarea /preluarea cantitatilor de apa rezultate din consum
  • Serviciu evacuare apa meteo: colectarea/preluarea apelor provenite din precipitatii in reteaua de canalizare
  • Total factura curenta: suma de plata corespunzatoare facturii curente si a eventualelor penalitati de intarziere curente;
  • Sold precedent: suma corespunzatoare facturilor anterioare neachitate
  • Total de plata: suma totala datorata”

Concret, am întrebat-o pe Simona Săvulescu, director general al Companiei de Apă Buzău ce înseamnă această campanie.

De asemenea, important este că acest operator regional din județul Buzău aplică la factura verde în condițiile în care experții în digitalizare exact despre acest aspect doresc să pună accent în orice prezență publică.

Iată opinia Ancăi Goron de la platforma www.cityhealth.io care arată că factura verde reduce birocrația, crește transparența și …. să ascultăm!

Revenim la directorul general al operatorului buzoian și căutăm și aici argumentul pentru demararea unei campanii prin care se caută atragerea în online dintre clienții actuali ai CA Buzău. Acesta este răspunsul!

Așadar, până la finalul lui 2021, operatorul buzoian de apă și canalizare din 33 de localități ale județului Buzău derulează campania prin care fiecare cont online pe www.cabuzau.ro intră în concurs și poate primi drept premiu plata a circa 20 de metri cubi de apă potabilă! Aproximarea este a reporterului, aspectul concret vine tot de la Simona Săvulescu, director general al companiei.

De la specialiștii Departamentului Dezvoltare Comercială avem și acest link http://www.cabuzau.ro/!res/fls/regulament-campanie.pdf?fbclid=IwAR0C42LpzcxaW_OXSp7RbMSb4pyzgWzkf_YO9bNudt0eQy8VlhZwhyebcgY în care găsiți cu ușurință regulamentul campaniei prin care lunar trei buzoieni care aderă la factura verde devin câștigători prin tragere la sorți!

Aplomb

Coroborate declarațiile specialiștilor meteorologi care analizează vremea în continuă transformare cu valorile sanitare din valul patru al pandemiei de COVID-19, dar și cu trecerea noastră către ecranul inteligent, totul duce către facturi online, facturi verzi – măsuri cerute la nivel planetar pentru ca rasa umană să poată exista în continuare în armonie și sănătate!

Devenim și ne stabilim așadar … la câteva clickuri distanță!

Articolul precedentInvitație de la primar: azi, 19.30, Piața Dacia.
Articolul următor(P) Fără școli cu toaleta în „fundul curții”