Sase buzoieni cu dizabilitati locomotorii au oferit ieri, in plin centru al orasului Buzau, lectia bucuriei la primirea cate unui scuter pentru mobilitate.

Insotiti de membri ai familiei care au grija de ei in fiecare clipa, cei sase, printre care si un adolescent cu sindrom Down, au analizat intai de la distanta surpriza de care nu sperau vreodata sa aiba parte desi, in octombrie 2016, la nivel national a existat un proiect de lege prin care persoanele cu dizabilitati locomotorii puteau primi scuter electric pentru mobilitate, iar la cinci ani de la utilizare ar fi putut cere schimbarea acestuia. Desigur, sutele de mii de romani cu astfel de dizabilitati nu au putut sa beneficieze de asa ceva. Tocmai de aceea, in mod unic, orasul Buzau da tonul ajutorarii semenilor dependenti locomotor de alte persoane.

Au pus la cale bucuria pentru cei sase dependenti de alte persoane pentru a se deplasa conducerea Primariei Municipiului Buzau, prin primarul Constantin Toma, oficialii Reprezentantei Taiwanului in Bratislava prin ambasadorul Larry Tseng si membrii Asociatiei pentru Promovarea Schimburilor Economice si Culturale cu Taiwan “Rota”, prin Constantin Damov, in acelasi timp si director general si cofondator al Green Group Buzau.

Primarul Constantin Toma spune asadar ca 62 de oameni s-au inscris la Primaria Buzau intr-o singura zi pentru a primi un astfel de scuter de mobilitate.

Edilul promite ca pana la sfarsitul lui 2019 si acestia vor intra in posesia unui astfel de mijloc de transport. In partea audio, primarul Buzaului vorbeste despre o viitoare investitie la nivelul orasului pe care concernul la baza taiwanez Green Group o va face, iar Constantin Damov afirma ca se gandeste la acest aspect care va putea acoperi necesitatea tuturor persoanelor cu dizabilitati locomotorii din Romania si sunt cateva sute de mii. Damov ne ofera si detalii tehnice despre acest scuter de mobilitate primit de catre cei sase buzoieni in situatie dificila.

„Ultima speranta la viata sociala!” Asadar, buzoienii acestia au primit speranta ca pot deveni parte activa a vietii sociale din orasul Buzau, primul pas fiind independenta de miscare stradala, iar indemnul omului de afaceri a fost unul de integrare chiar in campul muncii.

In fapt, lectia despre responsabilitate sociala, bucurie si atentie este pentru noi toti! Ideal ar fi ca fiecare companie cu sediul social in orasul Buzau sa dea mana cu autoritatile locale si sa vina in ajutorul cate unei categorii sociale defavorizate anual.

Articolul precedentPe plaiuri bisocene
Articolul următorReguli privind acreditarea presei la Primaria Buzau