Advertorial

Avrămescu, PNL: Tinerii buzoieni vor începe facultatea la Buzău!

Gabriel Avrămescu, candidat PNL Buzău la Camera Deputatilor: În octombrie 2021, tinerii buzoieni vor începe facultatea la Buzău!

Am reușit să facem un prim pas pentru ca tinerii să studieze la facultate în Buzău și să nu mai plece din județul nostru pentru studii universitare în alte orașe din țară.

Săptămâna viitoare vom avea acordul semnat de Universitatea „Dunărea de Jos” pentru înființarea unei filiale la Buzău.

În cadrul instituției de învățământ superior vor funcționa programe acreditate de licență și masterat care vor viza mai multe domenii. Formele de organizare a programelor de studii universitare vor fi atât cu frecvență (la zi), cât și cu frecvență redusă (IFR).

Filiala Universității „Dunărea de Jos” din Galați va oferi facilități și acces la studii superioare pentru toate categoriile sociale de tineri.

Așadar, vor fi puse la dispoziție 100 de locuri bugetate anual, burse de la bugetul de stat, în valoare de 1200 lei/lună și burse sociale pentru studenții cu venituri reduse de  600 lei.

În cadrul Filialei Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați, vor fi organizate, la Buzău, programe de pregătire a personalului didactic aflat deja în activitate, profesori preuniversitari care au nevoie de cursuri pentru a putea avansa în carieră.

În același timp, vor fi organizate cursuri de formare profesională, specializare postuniversitară și reconversie profesională, prin înființarea Departamentului de transfer tehnologic, la Buzău. Tinerii vor fi instruiți direct în companii, fiind facilitată găsirea unui loc de muncă. Acest program va veni în sprijinul angajatorilor care au nevoie de forță de muncă calificată.

Din educație vine și siguranța unui loc de muncă!

Departamentul de transfer tehnologic este o soluția pentru pregătirea tinerilor și calificarea în domenii tehnologice, dar și pentru reconversia profesională a adulților pentru o piață a muncii dinamică.

România are în față, în anii ce vin, șansa istorică a unei dezvoltări rapide. 80 de miliarde euro, bani europeni, sunt la dispoziția României pentru investiții și modernizare.

Avem o șansă ce poate fi exploatată la maximum doar de un guvern PNL, cu experiența dovedită a succeselor ce au dus la transformarea în bine deja a orașelor și județelor românești cu fonduri europene!

Fără educație, un popor acceptă să fie furat, mințit și batjocorit. Realitatea pe care o trăim este o consecință a ultimilor 30 de ani fără investiții în educație și în sistemul de învățământ.

Parlamentul și Guvernul reflectă imaginea țării pe care o conduc cele două instituții.

PNL vrea să investească în formarea și perfecționarea cunoștințelor, pentru că oamenii educați sunt oamenii care nu pot fi mințiți. Dar investiția noastră în educație are la bază credința că doar prin educație țara va face pași reali către dezvoltare.

 România va crește doar prin educație. De aceea, guvernul PNL va face orice este posibil pentru a facilita accesul la învățământ și la informație oricărui elev, mai ales în aceste vremuri grele când trebuie să găsim soluții concrete pentru ca niciun copil să nu se oprească din evoluție.

TEXT ASUMAT DE PNL BUZAU COD MANDATAR 11200025

etichete

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole