Reportaj

Azi e ziua ultimului aviz pentru gaze la Maracineni

In mod detaliat, in maxim doua zile va fi oficial obtinuta autorizatia de constructie, ulterior lucrarea ce presupune ridicarea conductei de transport de gaze naturale de 40 de bar de la Vernesti spre Maracineni si cu posibilitate de a alimenta si zona Posta Calnau si inca trei comune de pe Valea Slanicului, lucrarea de executie va intra in licitatie. Trebuie mentionat, ...

Epopeea ce dureaza de 30 de ani consemneaza astazi un moment istoric!

17 septembrie 2020 este ziua ultimului aviz inaintea licititatiei prin SICAP a executiei tronsonului de conducte de alimentare cu gaze naturale a comunei Maracineni.

buzaulinreportaje.ro a consemnat pas cu pas in ultimii aproape trei ani toate eforturile care au loc la nivel de administratie publica locala prin county managerul Constantin Dumitru in colaborare directa cu Societatea Nationala de Transport de gaze Naturale Transgaz Medias reprezentata direct prin directorul general Ion Sterian. Spre exemplu, iata aici una dintre vizitele in teren la Maracineni si Vernesti a specialistilor Transgaz. Ultima informare jurnalistica pe subiectul gaze la Maracineni arata aici cat de dificili au fost ultimii pasi – cei ai obtinerii avizului din partea catorva proprietari de terenuri – si ei locuitori interesati de racordarea propriei gospodarii la sistemul de alimentare cu gaze si a caror decizie a dus in final la modificarea in ultima instanta a proiectului. Acestia efectiv au spus “nu” in mod continuu, insa ultima comunicare de la Transgaz arata si formele legale de despagubire timp de minim sase luni cat dureaza lucrarea in teren efectuaza de gigantul romanesc specialist in astfel de activitati.

Ca atare, astazi, arata county managerul comunei Maracineni Constantin Dumitru este ziua in care se fac evaluarile pentru autorizatia de constructie.

In mod detaliat, in maxim doua zile va fi oficial obtinuta autorizatia de constructie, ulterior lucrarea ce presupune ridicarea conductei de transport de gaze naturale de 40 de bar de la Vernesti spre Maracineni si cu posibilitate de a alimenta si zona Posta Calnau si inca trei comune de pe Valea Slanicului, lucrarea de executie va intra in licitatie. Trebuie mentionat, explicau intr-unul dintre articole specialistii in domeniu, conducta si implicit statia de reglare-masurare care va fi infiintata la iesire din satul Potoceni spre comuna Sapoca sunt calibrate pentru a alimenta Posta Calnau si trei comune de pe Valea Slanicului, insa nu este obligatoriu ca acest aspect sa se intample daca din partea administratiilor respective nu sunt realizati pasii legali specifici astfel incat sa-si si demonstreze dorinta de racordare a gospodariilor.

Autorizatia de constructie si licitarea pe portalul national din domeniu si start la lucrare in teren dinspre Vernesti, subtraversand raul Buzau spre Maracineni! Acelasi Constantin Dumitru, county manager al comunei Maracineni arata in insertul audio ca in paralel se va lucra la infrastructura de gaze pentru gospodariile din comunitate, demersurile in acest sens fiind si ele pregatite.

Proiectul de infiintare a conductei de gaze la Maracineni depaseste 4 milioane de euro si reprezinta un pionierat dupa 1989 – argumente fiind perseverenta in finalizarea unei saga prin demers administrativ sustinut, dar si dorinta locuitorilor de a sustine un proiect dificil, dar a carui finalitate inseamna ridicarea nivelului de trai la trei kilometri de orasul Buzau – in comuna care deja s-a desprins evolutiv de suratele din judet!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole