Interviu

Bolojan către buzoieni: “Rugămintea mea: mergeți la vot! E un vot pentru dezvoltare”

Boala referendumului, a opinat Bolojan, este neparticiparea la vot. Ca atare, indiferent de ceea ce va decide buzoianul cu drept de vot în fața urnei, civic, democratic și apt pentru dezvoltarea urbană este efectiv prezența pe 26 septembrie 2021 la secția de votare.

De la fluidizarea traficului și până la locuri de muncă mai bine plătite, o infrastructură rutieră care să includă autostradă, dar și aeroport cu terminal civil și de marfă și până la un PIB mai mare pe cap de locuitor într-un oraș care are o șansă unică să-și dubleze suprafața prin unirea cu comuna vecină, toate sunt argumente aduse detaliat, astăzi, în fața presei din Buzău de către președintele Consiliuliui Județean Bihor, Ilie Bolojan, considerat a fi cel mai bun gospodar din administrația din România, potrivit realizărilor din cei 13 ani de mandate ca primar al orașului Oradea și acum președinte de județ.

Ilie Bolojan a venit la Buzău exclusiv pentru a susține referendumul cu comuna vecină Țintești cu care urbea împarte o graniță de 13 kilometri, dar are și evenimente din istoria comună ce arată că în 1908 satul ținteștean Odaia Banului era parte componentă a cartierului urban Simileasca.

Iată argumentele bihoreanului care acum pune pe roate singura companie aeriană ce se va afla în proprietatea unui județ și a unui oraș deopotrivă, din România, Bihor, respectiv Oradea.

Din orașul Buzău, oaspetele bihorean a mers împreună cu primarul Buzăului, Constantin Toma, la Țintești. Edilul care a inițiat referendumul de unire din 26 septembrie, de la Buzău, spune scopul prezenței în comuna ce ar putea deveni cartier al Buzăului dincolo de ultima duminică din spetembrie. Scopul, a precizat primarul buzoian, a fost prezența la slujba de hram a bisericii din satul Țintești.

Îniante de a intra în discuție cu sătenii din Țintești prezenți la evenimentul unic din an, oaspetele care a făcut Oradea mare din punct de vedere economic, social, cultural și turistic a reiterat apelul către buzoienii chemați la vot pe 26 septembrie 2021 și, în același timp a spus și ce a văzut pe drumul dintre municipiul reședință de județ Buzău și comună ce intră în referendum. Sunt multe de făcut, a precizat președintele CJ Bihor care a arătat lung spre slaba infrastructură rutieră, dar și către lipsa de servicii de utilitate publică din comuna în cauză.

Boala referendumului, a opinat Bolojan, este neparticiparea la vot. Ca atare, indiferent de ceea ce va decide buzoianul cu drept de vot în fața urnei, civic, democratic și apt pentru dezvoltarea urbană este necesară prezența pe 26 septembrie 2021 la secția de votare.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole