Argument

Bolojan vine mâine la Buzău. De ce?

Ilie Bolojan conduce Oradea, iar acum județul Bihor. 13 ani de mandate. În acest timp, Bolojan a aplicat măsuri concrete ce au ridicat de la puțin peste 70.000 numărul locurilor de muncă în 2008, la peste 100.000 în prezent.

Un nume adus zilele acestea chiar în plan central ca soluție de înlocuire a actualului prim-ministru Florin Câțu, dar mai ales dat mereu exemplu când vine vorba despre a dezvolta un oraș: Ilie Gavril Bolojan este în prezent președintele Consiliului Județean Bihor, însă are la activ și trei mandate de primar al orașului Oradea. Vine la Buzău pentru a susține referendumul din 26 septembrie și pentru a explica public de ce o astfel de acțiune este benefică unui oraș precum Buzăul aflat în extindere economică și socială.

Din Bihor, județul care își face în prezent propria companie aeriană, Bolojan vine la Buzău mâine seară. Aflăm de la primarul Buzăului Constantin Toma de ce va fi prezent aici liberalul bihorean.

Un serviciu pe care președintele CJ Bihor îl face Buzăului și primarului său în septembrie 2021, luna refrendumului de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești, și pe care, probabil că urmează destul de rapid ca buzoienii, prin liderii lor, să i-l întoarcă lui Bolojan care a încercat deja de două ori în urmă cu șase ani să unească Sînmartin de Oradea. Edilul Toma spune că există deja semnale și din diverse alte orașe ale țării, primul exemplificat ar fi Deva, care ar vrea să urmeze cât mai repede calea referendumului de unire cu localități rurale limitrofe întocmai cum se întâmplă acum la Buzău. Sursa menționată vorbește despre îndelung discutata și așteptata reformă administrativă a României ce poate începe după 53 de ani de la ultimul astfel de act național chiar de aici, de la Buzău. Ascultăm!
Președintele CJ Bihor ajunge marți seara la Buzău. Iată ce program va avea miercuri liberalul considerat vârf de lance în domeniul administrativ al României alături de clujeanul Emil Boc.

Ilie Bolojan conduce Oradea, iar acum județul Bihor. 13 ani de mandate. În acest timp, Bolojan a aplicat măsuri concrete ce au ridicat de la puțin peste 70.000 numărul locurilor de muncă în 2008, la peste 100.000 în prezent.

Cea mai importantă măsură a fost chiar înființarea a trei parcuri industriale. În același interval, la Oradea a fost construită șosea de centură cu patru benzi de trafic, iar două spitale au fost preluate de administrația locală și au fost investiți în acestea 130 de milioane de euro.

Oradea

Oradea are școli și grădinițe noi, un nou campus universitar, și, poate cea mai frumoasă realizare în mandatele lui Bolojan ar fi imaginea splendidă pe care orașul Oradea o are în prezent și care o poziționează în lista scurtă a turiștilor români care își redescoperă patria!

Oradea

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole