Advertorial

Burse pentru elevii de 7 şi 8, soluţia Buzãului pentru educaţie

Una peste alta, costul standard per elev va creşte panã la 1.550 RON – adica 400 la sutã fatã de prezent. Ȋn calcul la finantare vor fi luate şi unitãtile de invãtãmant preuniversitar din mediul privat şi care sunt autorizate provizoriu.

Ȋnvãţãmântul românesc traverseazã cel mai dificil an din istoria sa modernã. Cu toate acestea, elevii trebuie stimulaţi sã înveţe carte. Deşi, actualul guvern liberal condus de Ludovic Orban merge din derapaj în derapaj privind educaţia în România, totul culminând cu suspendarea cursurilor în şcoli şi trecerea acestora în mediul online, elevii trebuie sã conştientizeze cã rolul educatiei în viaţa lor este esenţial.

Ȋn acest sens, ceea ce distrug in educatie liberalii refac prin programul de guvernare social-democratii care merg pe ideea accesului echitabil in acest domeniu şi vor finanta invãtãmantul preuniversitar din sume defalcate din TVA. PSD propune creşterea coeficientului 2 din costul standard per elev cu 200%. De asemenea, se va face alocare diferentiatã a costului standard per elev in functie de mediul in care aceştia studiazã, in sensul de rural sau urban, filiera (teoretic-vocational sau tehnoogic), profil şi specializare şi tinand cont in stabilirea coeficientului de cost real pe care unitatea de invãtãmant trebuie sã il suporte pentru a furniza actul de educatie la standard ridicat de calitate.

Una peste alta, costul standard per elev va creşte panã la 1.550 RON – adica 400 la sutã fatã de prezent. Ȋn calcul la finantare vor fi luate şi unitãtile de invãtãmant preuniversitar din mediul privat şi care sunt autorizate provizoriu.

Pe cale de consecintã, la nivelul municipiului Buzãu deja se fac demersuri de finantare a unor burse cu tintã directã: ridicarea calitãtii educatiei. Dacã panã acum an de an au fost premiati elevii care fac excelentã in invãtãmant, multi dintre aceştia alegand la final de carierã educationalã sã studieze in strãinãtate purtand şi riscul de a deveni fideli tãrilor de adoptie, primarul municipiului Buzau, Constantin Toma aduce in atentie elevul de nivel mediu pentru care vor fi alocate burse astfel incat şi acesta sã studieze şi familia acestuia sã-şi permitã sa il pãstreze in şcoalã, iar in cele din urmã sã acceadã cãtre varful ierarhiei. Ȋn bugetul din 2021 al Primãriei Municipiului Buzãu vor fi cuprinse sumele necesare pentru ca elevi din oras sã primeascã bursele care fac pionierat în ţarã.

Iatã ce spune edilul Constantin Toma despre bursele pentru elevii cu note de 7 şi 8, de altfel o premierã educationalã în România prezentului.

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole