Interviu

Buzaul- cel mai sigur oras din Romania in lupta impotriva COVID-19

De ceva timp, Buzăul este cel mai sigur oraș din țară din punct de vedere al prevenirii infectării cu noul coronavirus, ocupând ultimul loc în clasamentul întocmit pe baza numărului de cazuri descoperite!
Buzăul – cel mai sigur ora
din România privind lupta împotriva Covid-19
   

De ceva timp, Buzăul este cel mai sigur oraș din țară din punct de vedere al prevenirii infectării cu noul coronavirus, ocupând ultimul loc în clasamentul întocmit pe baza numărului de cazuri descoperite!

Mulțumesc din tot sufletul tuturor buzoienilor pentru acest rezultat extraordinar!

Comunitatea noastră a fost disciplinată iar toți buzoienii cu sarcini și obligații în această luptă și-au făcut datoria. Tot personalul medical, polițiștii, jandarmii și militarii merită toată recunoștința noastră pentru profesionalismul demonstrat și dedicarea cu care și-au făcut și își fac treaba!

Ca președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență am propus și s-au aprobat 7 hotărâr care s-au pus în aplicare pe tot teritoriul municipiului Buzău încă de la apariția primelor cazuri în România, ceea ce a permis luarea de măsuri decisive în această luptă permanentă cu acest dușman necunoscut. Multe din măsurile luate de noi în acest Comitet Local s-au adoptat chiar înaintea celor impuse prin Ordonanțele Militare, unele dintre ele fiind chiar unicat la nivel național (de exemplu realizarea unei rețele de lavoare mobile la nivelul întregului oraș, pentru spălarea mâinilor cu apă și săpun).

Cele mai importante măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și aplicate sau urmărite de Primăria Municipiului Buzău au fost:

  • dezinfecția tuturor spațiilor închise și a obiectelor din aceste spații care sunt susceptibile de a fi atinse, unde au acces cetățenii, inclusiv dar fără a se limita la: autobuze, microbuze, taxiuri, toalete, parcări subterane, gări, autogări, spații comerciale, etc. – de două ori pe zi;
  • dezinfectarea tuturor trotuarelor, străzilor și parcărilor de pe tot teritoriul municipiului nostru;
  • montarea de dozatoare cu dezinfectant la toate intrările din toate locațiile unde au acces oamenii, atât la locurile de muncă cât și în instituții, magazine, bănci, gări, autogări, piețe, autobuze, etc.;
  • dezinfectarea permanentă a celor 1690 de scări de bloc, inclusiv dotarea cu dozatoare cu dezinfectant și montarea de covorașe impregnate cu substanțe biocide;
  • obligativitatea purtării măștilor în toate spațiile închise atât la locurile de muncă dar și în magazine, piețe, instituții, inclusiv în mijloacele de transport în comun;
  • montarea de lămpi UV pentru sterilizarea aerului în spațiile aglomerate ale Primăriei, unde au acces cetățenii: Direcția Evidența Persoanelor, Direcția de Asistență Socială, Poliția locală sau Palatul Comunal.

Dar în același timp ne-am preocupat să sprijinim funcționarea învățământului în sistem online, Buzăul fiind singurul oraș din România care avea implementată încă din septembrie 2019, la nivelul tuturor școlilor, o platformă electronică de management educațional, care este și cea mai performantă la nivel național.

De asemenea, împreună cu cei mai importanți 40 de agenți economici din Buzău am creat un sistem flexibil de transport în comun care să asigure în condiții de siguranță prezența oamenilor la lucru, inclusiv din aproape 40 de localități din jurul municipiului Buzău.

Primăria Municipiului Buzău susține permanent economia buzoiană, inclusiv prin propriile investiții de zeci de milioane de euro, care vor transforma decisiv Buzăul în bine!

Însă, în pofida tuturor măsurilor care s-au dovedit eficiente în lupta cu acest Covid-19, mai sunt unii care încearcă să mă pedepsească în fel și chip poate, poate îmi mai pot pune ceva “greu” în „cârcă” înainte de alegerile locale.

Astfel, presa a dat de curând publicității un comunicat al Parchetului Local, prin care aș avea o plângere penală împreună cu directorul Transbus, domnul Gică Toader, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Ceea ce însă nu a comunicat nimeni este că plângerea penală este făcută de numitul Iulian Gavriluță, împotriva căruia am câștigat deja o sentință a Curții de Apel Ploiești, pentru insultă și calomnie, prin care acesta a fost obligat la daune morale în valoare de 15.000 lei (suma crescând de la 3.000 lei cât acordase în prima instanță Tribunalul Dâmbovița).

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău i-a aplicat mai multe sancțiuni contravenționale pentru insultele și jignirile pe care mi le-a adus în spațiul public.

În aceeași ordine de idei, Consilierul local Constantin Ionescu a difuzat mai multe comunicate de presă, inclusiv prin intermediul numitului Gavriluță, însușite de ultimul partid la care a migrat, prin care utilizând plângerea penalăamintită, încearcă să-și creeze capital electoral.

Este evident că rezultatele bune obținute de Primăria Municipiului Buzău în ultimii 4 ani și susținerea deosebită de care mă bucur ca Primar din partea buzoienilor îi încurcă mult pe componenții foarte activi ai „Găștii” ce au ținut Buzăul în întuneric o mulțime de ani!

Dar cel mai important este că Buzăul merge victorios mai departe și iată că în acest moment este cel mai sigur oraș din România privind lupta împotriva Covid-19.

Dragi buzoieni, vă rog ca în continuare să păstrăm aceeași vigilență pe toată perioada Stării de Urgență!

Vă mulțumesc și Doamne ajută!

Cu respect,

Constantin TOMA

Primarul Municipiului Buzău”

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole