Argument

Caliu, românul internațional care cântă să se convingă că e inegalabil, vine azi în Drăgaică

I se spune după momentul în care cântă șeful lumii, dar Caliu se simte român care nu se va schimba niciodată. Pe scenă, în această seară, în târgul dintre țări va cânta și cu fiul său, Robert de la care așeaptă să preia taraful spre coducere într-o zi.

Și ei sunt lăutari din Clejani, Giurgiu, dar nu și-au croit faima acasă precum alte tarafuri, ci în străinătate. După 25 de ani de faimă în alte țări cu Taraf de Haidouks a treia generație de Caliu e condusă pe scenă de Gheorghe Anghel ajuns anul acesta la 62 de ani de viață. I se spune după momentul în care cântă șeful lumii, dar Caliu se simte român care nu se va schimba niciodată. Pe scenă, în această seară, în târgul dintre țări va cânta și cu fiul său, Robert de la care așeaptă să preia taraful spre coducere într-o zi.

Nici un concert de-al acestui taraf nu are loc cu sala goală, ba dimpotrivă oamenii se înghesuie să-și aprecieze la scenă deschisă lăutarii autentici pe care România încă îi mai are. Caliu spune un singur lucru – mai cântă doar pentru a se convinge că nu este de egalat.

Rețineți un nume din acest afiș – Next Play! Este trupa din care face parte și Gabriel Lăcătuș, alias DJ Papa, celebrul DJ buzoian care face atmosferă la evenimentele din Buzău. Eu am reținut și vocile de excepție ale soliștilor, dar mai ales pianista specială a trupei! Sunt destule motive pentru o seară realmente memorabilă în Drăgaică!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole