Un gest aparte devine o tradiție pe 1 martie, zi cumva specială nu doar pentru că marcăm în alb și roșu începutul de primăvară – etapa aceea minunată care vine cu un impuls de a face viața însăși să fie mai frumoasă, mai vie, mai veselă, mai sănătoasă, ci și pentru că țăranul harnic deja trece printre degete pământul pregătit să primească dintre semințele ce ar rezista unui eventual îngheț de martie sau aprilie. Gestul le aparține cercetătorilor legumicoli de la Stațiunea de Cercetare pentru Dezvoltare Legumicolă care au pregătit la mijloc de primă zi de primăvară 100 de mărțișoare speciale – plicuri cu semințe din galeria de soiuri cercetate și brevetate de către această instituție fanion a legumiculturii românești în cei 66 de ani de existență. Lăsăm întâi galeria foto să fie demonstrativă!
Semințe pentru pământul buzoiencelor sau buzoienilor care azi au primit daruri alese de la cercetătorii stațiunii fanion a legumiculturii românești. Piața Dacia este locul cel mai tranzitat al municipiului Buzău. Că este așa o dovedește scurtul timp de care au avut nevoie cercetătorii SCDL pentru a-și duce misiunea minunată la un neașteptat final.
Nici 15 minute nu a durat misiunea frumoasă a cercetătorilor tineri ai SCDL, iar de mărțișoarele de suflet, pentru semănat pe o palmă zdravănă de pământ s-au bucurat foarte tare și … bărbații. Mitel Toma, cercetător care ne aduce bucuria florilor la ghiveci de câțiva ani de la SCDL, și povestirea despre mărțișoarele care de azi prind rădăcini în pământul de acasă.
O echipă frumoasă a SCDL care iese din ce în ce mai mult în public, printre buzoieni, de fapt, locul atât de mult apreciat de către actualii pionieri ai cercetării legumicole tradiționale din bazinul Buzău!
Spre exemplu, primarul Constantin Toma, aflat în tranzit pe platoul central al orașului.
Primarul și o întreagă echipă a sa ofereau la rându-le mărțișoare tradiționale buzoiencelor.
REȚINEȚI! 1 martie înseamnă start real pentru muncile din grădina cu legume, plante aromatice și condimentare, iar tinerii aceștia, coordonați științific de doctorul Floarea Burnichi și managerial de Constantin Vlad, deschid în curând și sezonul de vânzare a răsadurilor pentru spații protejate!
Add Comment