În timp ce la Londra s-a încheiat ieri defilarea a 185 de state ale lumii, la Târgul de Turism World Travel Market, patria noastră fiind prezentă prin județul Constanța, de azi și până pe 12 noiembrie 2023, în pavilionul B2 al Centrului Expozițional Romexpo, din București, începe Târgul Național de Turism, ediția de toamnă.
TNT, noiembrie 2023, este un eveniment care înseamnă o premieră pentru turismul buzoian.
Siriul scrie istoria în turismul buzoian participând din 9 noiembrie și până pe 12 noiembrie 2023, la TNT. Este comuna montană cu cea mai rapidă dezvoltare turistică din județul Buzău și care își propune pas cu pas să ajungă să trăiască după model european exclsuiv din turism.
Siriul este așadar, campioana prezentărilor la un astfel de nivel, desigur interesul fiind unul pariat de aproape patru ani deopotrivă de către administrația locală interesată să scoată continuu în lume Cenușăreasa de la Cheile Buzăului, dar și de către gazdele din chalet-uri, pensiuni și chiar hoteluri, toate aceste forme din domeniul Horeca totalizând în prezent câteva sute de locuri de cazare.
Marele merit este al administrației locale care a pariat accelerat din 2020 pe turism. În drum spre TNT, primarul Dragoș Voicu reiterează ideea. Ascultați dumneavoastră!
Deci, Siriul are stațiunea turistică de interes local Gura Siriului, iar de azi se află la standul principal, cel al al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la TNT. Zona aceasta montană a județului Buzău a devenit atractivă pornind din zona DN 10 Buzău-Brașov, de la Barajul și Lacul de acumulare Siriu, continuând pe un drum pregătit deja de asfaltare în prima parte a lui 2024, potrivit celor mai recente informații furnizate de către specialiștii în comunicare ai Consiliului Județean Buzău, vorbim despre drumul spre Cascada Cașoca. Mai apoi, Siriul este atracția numărul unu nu doar a alergătorilor pe poteci montane, din România, ci și a celor experimentați în plan mondial care aici desfășoară, anual, curse de zeci de kilometri pe versanții zonei, versanți ce oferă panorame incredibil de frumoase. Este, în aceeași măsură, pionier al sporturilor off-road și pe apă. Siriul are poartă către celebrul Lac al Vulturilor, un lac helioterm, după cum scrie în broșura de prezentare la TNT a Primăriei Siriu.
Iată acum detalii vizavi de oferta cu care merge la TNT comunitatea Siriu într-o premieră pe care o semnează pentru județul cu geoparc în UNESCO, dar din care poarta aceasta de la Cheile Buzăului, Siriul, nu face parte. Revine primarul Dragoș Voicu și ne detaliază.
Pe lângă diversitatea naturală, și notăm aici și izvoarele termale ce stau încă ascunse într-o margine a Lacului Siriu, zona aceasta are un patrimoniu inestimabil – oamenii care păstrează rituri și obiceiuri vechi de la început de civilizație montană, sus, în satul Bonțu Mare existând un muzeu privat dedicat costumului popular.
Mai are ceva aparte Siriul, însă neexploatat încă așa cum s-a încercat spre exemplu la nivel de idee la Nehoiu, Chiojdu și Bisoca, aici chiar pe proiect, și anume înființarea unei pârtii de schi. Este în plan, spune primarul Dragoș Voicu!
Comuna montană ce galopează spre liga mare a turismului național, pe cont propriu, plus o susținere de suflet a partenerilor locali din industria ospitalității, crește în mod realist datorită finanțărilor europene. Iată ce spune primarul Voicu despre ceea ce va urma.
Notăm premiera – Siriul este ca entitate teritorial administrativă, comună, prezent la Târgul Național de Turism care începe astăzi, la București. Această ediție de toamnă se adresează mai ales zonelor montane pentru perioada frumoasă din an ce urmează – iarna, dar și agențiilor de turism care acum aduc oferte pentru concediile de odihnă ale românilor, din vara lui 2024. Interesant este că în tot acest conglomerat numit turism, Siriul devine de la un an la altul gazdă a și mai multor călători, dovadă că din aprilie și până în octombrie cu mare dificultate poate fi identificat un loc liber pentru cazare în zonă.
Add Comment