Reportaj

Comuna care a investit pentru sănătatea copiilor

Astăzi, terenul de tip 2, dar unul multifuncțional pe care se poate juca fotbal, dar și volei, baschet, handbal sau tenis. Sunt 1508 metri pătrați în total în baza sportivă din Căpățânești, cu suprafață utilă de joc de 20 metri x 40 de metri și zonă de protecție lată de doi metri. Suprafața construită are aproape 154 de metri pătrați. Valoarea investiției a fost realizată prin Compania Națională de Investiții și se ridică la 2,982 de milioane de lei. Iată care este opinia primarului comunei Mărăcineni Constantin Dumitru la momentul inauguării acestui teren destinat elevilor din școlile întregii comune.
Aceasta a fost atmosfera pe noul teren de sport din spatele Școlii Gimnaziale, din satul Căpățânești, comuna Mărăcineni, vineri, 10 noiembrie 2023, la momentul inaugurării. Pe teren, elevi de clasa a IV-a de la școli din comune vecine – Mărăcineni și Cernătești – veniți cu o bucurie rar văzută în prezentul social dominat de accesoriile high-tech, bucuria de a juca fotbal. Echipați corespunzător, micii fotbaliști chiar au strigat în fața antrenorilor – profesorii de educație fizică din școală – pozițiile de joc pe care erau nerăbdători să încerce terenul nou.

Concret, a fost inaugurat încă un obiectiv social-educațional propus comunității Mărăcineni, iar primarul comunei, Constantin Dumitru spune că are în lucru un teren și mai mare, unul acreditat chiar de către Federația Română de Fotbal, cu 500 de locuri și nocturnă, despre care am scris la început de an AICI. Astăzi, terenul de tip 2, dar unul multifuncțional pe care se poate juca fotbal, dar și volei, baschet, handbal sau tenis. Sunt 1508 metri pătrați în total în baza sportivă din Căpățânești, cu suprafață utilă de joc de 20 metri x 40 de metri și zonă de protecție lată de doi metri. Suprafața construită are aproape 154 de metri pătrați. Valoarea investiției a fost realizată prin Compania Națională de Investiții și se ridică la 2,982 de milioane de lei. Iată care este opinia primarului comunei Mărăcineni Constantin Dumitru la momentul inauguării acestui teren destinat elevilor din școlile întregii comune.

La eveniment au luat parte și câțiva dintre jucătorii de fotbal de la Unirea Mărăcineni, echipa mare despre care spune primarul comunei că va fi susținută în continuare de către conducerea locală, mai ales că se află pe prima poziție a primei serii a Ligii a 5-a. Mulți dintre adulții care pun mingea de fotbal la picior de câte ori o cere desfășurătorul de jocuri al acestei ligi județene de fotbal și care au fost prezenți la inaugurare și-au încurajat proprii copii de pe margine.

Evenimentul a fost susținut și prin prezența la Căpățânești a subprefectului Constantin Cristea, vicepreședintelui Consiliului Județean Buzău, Adrian Robert Petre, dar și a liderului social-democrat al filialei Buzău a PSD, senatorul Lucian Romașcanu și a deputaților Andi Cristea, Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș.

Adrian Robert Petre este și președinte al Asociației Județene de Fotbal de la Buzău, fapt pentru care i-am solicitat să facă o prezentare tehnică a acestui teren multufuncțional de sport inaugurat la doar trei kilometri distanță de orașul Buzău.

Este o investiție în sănătate, arată președintele AJF, pentru că se duce o acută luptă a părinților cu accesoriile high-tech atât de ușor de folosit de către copiii prezentului – copiii joacă fotbal pe telefon și este mai ușor așa, însă afară, în aer liber este sănătatea!
Terenul de la Căpățânești este unul ce va permite accesul tuturor copiilor de la școlile comunei, spunea anterior primarul Constantin Dumitru. Acum, președintele AJF completează.
Și revine asupra prezentării la nivel județean unde sunt doar trei astfel de terenuri, unul nou urmând a fi ridicat chiar în municipiul reședință de județ, spune liderul AJF.

COMUNA CARE AR PUTEA ANEXA ORAȘUL BUZĂU…. FIE ȘI ÎN GLUMĂ

Că se dezvoltă galopant comuna Mărăcineni este de câțiva ani extrem de vizibil – a fost mărită suprafața din intravilanul comunei, numărul populației care efectiv locuiește în satele acesteia a trecut deja de 15000 de oameni, proiectul de alimentare cu gaze naturale se apropie de finalizare în decembrie 2023, cu conectare individuală maxim în iunie 2024, toate străzile sunt asfaltate, pietruite cele mai noi și introduse și ele în planul rapid pentru asfaltare, rețeaua de electricitate a fost și ea dusă până sub dealul Potoceniului, iar etapele noului nivel socio-economic înseamnă noi biserici, parcuri de joacă pentru copii și chiar așezăminte sociale despre care s-a făcut vorbire cu circa doi ani în urmă, dar cărora acum le va veni rândul la concretizare în perioada imediată, spun oficialii din acest areal.

Nu în atâtea cuvinte a sintetizat și liderul județean al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, dezvoltarea comunei Mărăcineni. Iată despre ce anexare vorbește în glumă acesta.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole