Interviu

Comuna Mărăcineni se raliază mișcării mondiale de mediu – Vinerea Verde

Toată suflarea comunei Mărăcineni este chemată să ia parte pe 26 aprilie 2024, ultima zi de vineri din luna aprilie, la cea mai amplă acțiune de mediu din anul în curs.

Este modalitatea prin care autoritatea locală din această comună demonstrează că se raliază mișcării mondiale Vinerea Verde, la care, în plan județean doar o mare unitate teritorial-administrativă și o companie de stat iau parte pentru al doilea an consecutiv. În acest caz, reprezentanții din Primăria Mărăcineni și din Școala Gimnazială „Înv. Clemența Beșchea” din satul Căpățânești îi invită pe elevii comunității, dar și pe părinții și bunicii acestora pe 26 aprilie să ia parte la o acțiune ce se conturează a fi deja una complexă deoarece va reuni voluntari și oficiali din instituții județene din domeniul mediului, dar și din corporații de ecologizare.

În mod concret, se va strânge gunoiul reciclabil din natură astfel încât, se arată în comunicarea inițială a autorității comunale Mărăcineni, să se aducă propriul aport la protejarea mediului și pentru a face din comuna Mărăcineni un loc mai frumos și mai curat, în care copiilor noștri să le fie drag să trăiască.

Împreună cu localnici, cu voluntari și cu elevi ai Școlii Gimnaziale „Înv. Clemența Beșchea” Căpățânești, vom demara curățenia de primăvară prin colectarea deșeurilor reciclabile lăsate la întâmplare în diferite zone ale comunei noastre.

Vom organiza echipe de voluntari pentru a strânge gunoiul din zonele în care au fost lăsate. Avem pregătiți saci și recipiente speciale pentru diferite tipuri de deșeuri.

Ne propunem ca împreună să demarăm curățenia de primăvară prin a colecta împreună deșeurile reciclabile lăsate la întâmplare. Dorim să conștientizăm împreună efectele negative generate de nepăsare și să demonstrăm că se poate!🏡Locul de întâlnire – sediul Primăriei Mărăcineni, județul Buzău.

Rețineți și dumneavoastră ziua de 26 aprilie cu cap compas Primăria Mărăcineni, iar de acolo se pleacă în echipe ce-și vor aduce un aport special la ecologizarea acelor spații pe care există aruncate la întâmplare deșeuri ce pot fi reciclate. Evenimentul va beneficia nu doar de surprize educative pentru elevii participanți, ci și de premii ce vor putea da un plus de armonie în comunitatea Mărăcineni.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole