Interviu

Conducta de canalizare de pe Unirii va fi reparată și modernizată fără săpături

Cel mai important aspect al unei astfel de colaborări între specialiști din industria apei este, desigur tehnica de ultimă generație aplicată pentru a fi cămășuită conducta de canalizare de la bulevardul Unirii, iar pentru locuitorii urbei buzoiene va fi lipsa d

56 de ani.

De atâta timp există canalizare pe artera principală a municipiului Buzău, considerată de anumiți specialiști în infrastructură rutieră continuarea firească, însă urbană, a DN2E85, și anume bulevardul Unirii. Numai că nu acest aspect constituie subiectul acestei informații, ci o acțiune extrem de importantă pe care vor încerca să o realizeze specialiștii Companiei de Apă Buzău pe tronsonul de aproximativ trei kilometri de conductă de canalizare din zona bulevardului Unirii. Conducta se constituie într-un colector principal de ape uzate.

ExpoApa, Sibiu 2023

Directorul general al CAB, Simona Săvulescu a detaliat pentru www.buzaulinreportaje.ro în articolul scris AICI, despre temele de referință de la ExpoApa de la Sibiu, 23-25 mai 2023, subiectele “vedete” fiind sistemele de filtrare și reabilitarea conductelor, fără săpătură. Tocmai pe acest ultim subiect revenim pentru că, arată directorul general al CAB, Simona Săvulescu a fost inițiat dialog cu una dintre companiile specializate în astfel de săpături inteligente. Iată primele informații.

Tronsonul de trei km de conductă de beton DN600 amplasată pe bulevardul Unirii se referă exclusiv la canalizare, conducta pentru apă potabilă din același areal urmând pașii modernizării potrivit prevederilor din Contractul de Lucrări numărul 1, din megafinanțarea de peste 300 de milioane de euro, sumă totală pentru 10 contracte de lucrări, prin Programul Operațional pentru Infrastructură Mare, CL1 care a și fost demarat pe 24 aprilie 2023, iar dumneavoastră aveți informații detaliate AICI.

Revenim acum cu un aspect punctat de directorul general al CAB vizavi de conducta pentru apă uzată de pe Unirii. Ascultăm imediat!

Cel mai important aspect al unei astfel de colaborări între specialiști din industria apei este, desigur tehnica de ultimă generație aplicată pentru a fi cămășuită conducta de canalizare de la bulevardul Unirii, iar pentru locuitorii urbei buzoiene va fi lipsa disconfortului rutier. Dezvoltă Simona Săvulescu, director general al CAB.
Așadar, conducta de canalizare ce preia apele uzate din cartierul Micro 3 și de pe străzile adiacente este un colector principal al municipiului Buzău și ar putea intra în curând în reparații și modernizare fără săpături!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole