Interviu

Consiliul Judetean aloca bani pentru sanatatea comunitatilor buzoiene

13 buzoieni s-au infectat cu noul coronavirus de la inceputul perioadei pandemice si pana in prezent. Opt dintre acestia, arata comunicatul de astazi al Institutiei Prefectului judetului Buzau, sunt vindecati. Pentru doi dintre buzoieni insa, COVID-19 incepe pentru a doua oara. Un barbat in varsta de 46 de ani si un altul de 29 de ani au iesit din nou pozitivi dupa ce au fost declarati vindecati. Pe 6 aprilie, potrivit recomandarilor la externare au fost prelevate probe de la doi pacienti externati in 26 martie 2020. Rezultatul testelor din 6 aprilie au sosit astazi si cei doi barbati sunt din nou pozitivi COVID-19, arata sursa mentionata anterior. La externare, cei doi s-au izolat in acelasi domiciliu si nu au avut alti contacti. Pacientii sunt de astazi internati la Spitalul Municipal Rm. Sarat, spital de linia a doua destinat tratarii bolnavilor COVID-19 din judetul Buzau. Ambii sunt asimptomatici.

In tot acest context, importanta informatiilor corecte este fantastica, iar rolul mass-media trebuie sa fie in primul rand de a nu induce panica in randul romanilor. Face un demers asemanator si Petre Emanoil Neagu, presedinte al Consiliului Judetean Buzau care explica modalitatea de testare in judetul Buzau si da vestea buna de alocare in intervalul imediat a unei sume importante catre comunitatile judetului Buzau astfel incat protejarea sanatatii publice sa ramana prioritatea zero a lunilor aprilie si mai din acest an. Redam intocmai comunicatul de presa semnat de presedintele Consiliului Judetean Buzau:

” În plină pandemie de coronavirus, Partidul Național Liberal, prin vocea lui Florin Roman, se ocupă de dezinformare în loc să gestioneze această situație critică pentru țara noastră!

Nu mai dezinformați populația, domnule Roman! Dați-le ”arme” cadrelor medicale pentru a face față acestei lupte și a salva românii! Noi îi vom proteja în continuare pentru că noua ne pasă de EI, nu de luptele politice!

Pentru o informare corectă a tuturor, fac următoarele precizări:

În urmă cu 3 săptămâni, mi-am exprimat disponibilitatea de a achiziționa un aparat de testare PCR din fondurile Consiliului Județean Buzău. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Ministerului Sănătății, am fost informați că Ministerul Sănătății va aloca suma de 300.000 lei Direcției de Sănătate Publică Buzău pentru achiziția unui aparat de testare PCR. S-au făcut demersurile de către Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru ca acest aparat să poată fi folosit cât mai repede de către buzoieni, au fost realizate deja circuitele și componentele au început să ajungă.

Obiectivul nostru principal a fost și este protejarea populației și pentru a-l atinge ne-am dorit o colaborare, indiferent de culoarea politică. Dar se pare că suntem singurii care au această prioritate! În loc de a intra într-o luptă politică și a lua decizii doar pentru a ieși în față, am hotărât că este urgentă testarea cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău. Nu ne puteam permite să așteptăm ca aparatul PCR să ajungă la Buzău! Astfel, Consiliul Județean Buzău a comandat un număr de 4000 de teste rapide. Având în vedere opiniile diferite existente la nivelul Ministerului Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Buzău, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a comunicat Spitalului Județean de Urgență că nu este de acord cu folosirea acestor teste.

Prin urmare, numărul testelor rapide destinate testării cadrelor medicale a fost redus la 1000. Medicii, în loc să fie sprijiniți de Ministerul Sănătății și de Guvernul României, au fost nevoiți să facă o declarație pe propria răspundere pentru a putea folosi testele rapide achiziționate de către Consiliul Județean Buzău!

De la începutul pandemiei, Consiliul Județean Buzău a alocat 2.000.000 lei pentru a limita răspândirea acestui virus! Banii au fost folosiți pentru a achiziționa materiale de protecție (măști, mănuși, combinezoane, cizme și ochelari de protecție) pentru cei care se află în prima linie în această luptă, dar și pentru a suplimenta aparatura medicală atât de necesară în această perioadă (videolaringoscoape, aparate de dezinfecție și aparat de purificare a aerului pentru Unitatea de Primiri Urgențe, aparat de nebulizare mobil pentru dezinfecția saloanelor) și materiale sanitare.

În ședința Consiliului Județean Buzău, care va avea loc săptămâna viitoare, vom aloca încă 2.000.000 lei comunităților locale din județul Buzău. Pentru că noi suntem alături și de ei în această luptă! Consiliul Județean Buzău nu a primit niciun sprijin financiar de la Guvernul României pentru a gestiona această criză a sănătății publice!

În prezent, în Județul Buzău lucrurile se află sub control, iar acest fapt se datorează tuturor eforturilor noastre, ale autorităților locale de a proteja atât personalul medical, cât și populația. Vreau să felicit Spitalul Județean de Urgență Buzău, Direcția de Sănătate Publică Buzău, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție și toate autoritățile locale, care au luat măsurile preventive corecte, astfel încât astăzi, 08 aprilie 2020, la nivelul județului Buzău să avem 13 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, iar dintre acestea 8 s-au vindecat.

PRIORITATEA NOASTRĂ RĂMÂNE PROTEJAREA BUZOIENILOR ÎN LUPTA CU ACEST VIRUS!

 

Petre Emanoil Neagu

Președinte Consiliul Județean Buzău

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole