Interviu

Consiliul Judetean Buzau a dat astazi start santierului pe drumul Bisocii

Sunt destule aspecte interesante de urmarit in cadrul lucrarilor de pe drumul Bisocii: se va lucra in tandem la ambele capete ale drumului, si in Vintila Voda si dinspre Poiana Marului si Bisoca, sunt de realizat extrem de multe foraje de consolidare a terasamentului, dar si ceea ce a spus Ilie Penescu: drumul va fi facut si cu forta de munca locala!

Minunea se intampla dupa 40 de ani de asteptare. Rabdarea le apartine locuitorilor zonei de sus a judetului Buzau – bisocenilor care nu au crezut ca utilajele vor intra pe acest drum pentru a-l repara si moderniza nici cand au vazut primii specialistii care pichetau in aprilie 2020 arealul de 24,5 km de drum montan.

Drumul montan ce incepe de la Vintila Voda si se termina tocmai la intrarea in judetul Vrancea, de la Poiana Marului prin Jitia, inseamna trei ani de munca pe santier, 630 de foraje de consolidare a terasamentului afectat puternic de alunecari de teren, refacerea unui pod si aproape 69 de milioane de lei, bani obtinuti prin PNDL II, garantati de Consiliul Judetean Buzau in caz ca acest celebru program national ar putea avea impedimente de plata in viitor. Peste toate, astazi la intrarea pe acest drum montan, in partea de jos, de la Vintila Voda am vazut cativa oficiali care nu privesc spre DJ 204 C ca spre o simpla cale de acces, ci catre cartea castigatoare a turismului din Mica Elvetie a Buzaului – comuna care trebuie sa-si incordeze puterea si sa scrie proiecte de acum pentru dezvoltarea turismului. Intreg reportajul poate fi citit aici https://buzaulinreportaje.ro/reportaj/reportaj-social/santier-in-lucru-pe-drumul-bisocii-vis-frumos-pentru-turism/.

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole