Advertorial

Cosul verde de Buzau

Primul client al platformei virtuale este chiar Primaria Municipiului Buzau, iar din 14 aprilie orice buzoian.

Inca din 2007 se discuta despre unirea mai multor producatori  de legume-fructe, dar si de produse lactate si din carne din judetul Buzau care sa alcatuiasca o cooperativa si sa functioneze ca o entitate in pietele judetului Buzau, in marile lanturi comerciale, dar si ca platforma online in prezent. I-as spune mai degraba un efect pozitiv al perioadei pandemice de COVID-19 in care se afla si Romania, pentru ca 21 de producatori din judetul Buzau care in acest moment stau sub umbrela Cooperativei Unirea Gospodarilor din Mihailesti alcatuiesc din 14 aprilie 2020 “cosul verde de Buzau” – o platforma virtuala gandita, pornita si sustinuta de Primaria Municipiului Buzau.

Stiu clar ca discutiile se poarta deja de trei saptamani intre autoritati diverse din domeniul administratiei publice locale, sanitar-veterinare si producatori astfel incat solicitarile buzoienilor de a comanda online trufandale de primavara, dar si produse din lapte si carne, chiar si miel pentru masa pascala sa fie o realitate pusa in practica rapid. Numai pe adresa ziarului buzaulinreportaje.ro 137 de producatori au solicitat in urma cu trei saptamani ajutor pentru a-si putea vinde legumele obtinute in solarii din jurul orasului Buzau.

Si, iata, ca din 14 aprilie 2020, Primaria Municipiului Buzau devine amfitrionul primei platforme virtuale in care gasim 21 dintre producatorii locali ce-si ofera marfa buzoienilor nevoiti sa respecte masurile ordonantelor militare date in perioda de stare de urgenta in Romania, dar cu mentiunea ca alti producatori pot fi cuprinsi in aceasta platforma. Primarul Constantin Toma spune ca primul client va fi chiar Primaria Municipiului Buzau care va achizitiona 1.500 de pachete a cate 200 de lei care vor fi distribuite de o companie specializata din Buzau varstnicilor cu pensii mici, incepand chiar de sub 400 de lei, familiilor monoparentale sau cu copii numeroasi.

 

De cealalta parte, Dan Ivascu – coordonatorul cooperativei din Mihailesti spune ca produsele detinute in cooperativa au ajuns in toate judetele de pe linia DN2E85 si se pregateste sa deschida un depozit in Bucuresti – zona in care asigura produse proaspete din gospodariile taranesti din judetul nostru de ani buni.

 

Numai ca vom auzi despre www.cosulverdede-Buzau.ro si in plan real: in cele 32 de puncte termice de cartier dezafectate din primavara acestui an, tot prin parteneriat public-privat vor fi infiintate bacanii. Primarul Constantin Toma spune ca este un semn puternic de solidaritate intr-o perioada dificila pentru judetul Buzau, pentru producatori, dar si pentru consumatori, plus pentru acea parte consistenta din totalul de 130.000 de locuitori ai orasului Buzau care primesc un cos verde.

 

Facem rezumat: de marti, 14 aprilie 2020 va exista www.cosulverdede-Buzau.ro, platforma virtuala pe care putem lansa comenzi pentru a ne fi livrate acasa, cu masini frigorifice, produse proaspete din gospodarii taranesti din judetul Buzau, iar in scurta vreme, in orasul Buzau vor exista 32 de bacanii in spatiile dezafectate ale fostelor puncte termice. In calitate de consumatori nu putem decat sa salutam ideea, sa o incurajam comandand un cos verde, dar trebuie sa punctam si speranta noastra ca producatorii-furnizori vor fi corecti si vor respecta raportul calitate-pret!

Ilinca Moise

2 Comments

lasă aici un comentariu

Mai multe articole