Reportaj

Drumul lui Ceaușescu, etapa căratului de piatră

De reținut este că termenul de execuție nu a fos prelungit deocamdată!

Desigur, revenim pe binecuvântatul drum județean 204 C Vintilă Vodă-Bisoca, îi spunem așa pentru că este singurul croit exclusiv prin munte preț de 24,5 kilometri.

Ne readuce pe drumul acesta județean aflat în șantier un mesaj al unui localnic care zice așa aveți informații de ce nu se mai lucrează la șoseaua Vintilă Vodă-Bisoca? Întrebăm la administratorul acestei căi ce va deschide, așa cum spunea pe 16 iunie 2020 președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu când semna ordinul de începere a lucrărilor.

Era iunie 2020. De atunci, Asocierea WFA Impex SRL – CDG Indconstruct SRL, SC Euro Prim Bulding SRL, SC Euro Cerad International SRL, toate din Turnu Măgurele, județul Teleorman, are 33 de luni timp de execuție a drumului la un standard la care nu s-a aflat vreodată – asfalt deasupra brazilor azi carbonizați, atunci, în 1968, tăiați peste noapte, după cum e povestirea, pentru a deveni drum pentru dictatorul care dorea să vâneze la Bisoca.

Primarul Florin Stemate spune mereu sincer și cu speranță pentru cei gata 2.800 de locutori pe care îi conduce administrativ că această rută e șansa dezvoltării turismului celui mai frumos din întreg județul.

Mergem la specialistul Liliana Drăgulin de la CJ Buzău pentru a afla că pe șantier se procură și se cară piatră spartă pentru reprofilare și așternere de la Vintilă Vodă spre Sărulești. În același timp, se lucrează la forarea ultimelor coloane la intersecția cu satul Lopătăreasa, de unde este și prima dintre fotografie suprinsă la final de lună mai 2022 când se mutau utilajele pe acest drum. În acealași areal se lucrează și la pod, plus la armarea radierelor. Cu aproape trei săptămâni în urmă, specialștii CJ au recepționat lucrările suplimentare de consolidare de pe DJ 204C.

De reținut este că termenul de execuție nu a fos prelungit deocamdată!

Hai, drumule, hai!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole