Interviu

După cinci luni de pauză, elevii din județul Buzău primesc lapte, corn, biscuiți, iaurt sau mere

Cornul si laptele la Buzau
Cornul si laptele la Buzau
Elevii din județul Buzău primesc lapte, corn, biscuiți, iaurt sau mere.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a confirmat imediat după prima ședință din an a executivului buzoian că fiind un program multianual, pe doi ani, nu vor mai exista întârzieri privind furnizarea către elevi a produselor din Laptele și cornul.

ședință CJ BUzău, 18 ianuarie 2024

Desigur, considerația președintelui probabil se argumentează cu actuala întârziere de cinci luni, calculate de la începutul anului școlar în curs.

Iată când spune președintele Neagu câ începe livrarea către elevi a produselor prevăzute în caietul de sarcini ale programului inițiat de Guvernul României.

Întârzierile în desfășurarea programului național Laptele și cornul, program pentru întreaga populație școlară, sunt cauzate de modificările legislative ce privesc acest program.
Plenul CJ Buzău, 18 ianuarie 2024

Oricum, iată cum vor fi distribuite din 29 ianuarie 2024, în cadrul unei săptămâni, aceste produse:

  • MERE – luni și marți,
  • LAPTE – 200 mililitri – marți, miercuri și joi,
  • IAURT – 125 grame – luni și vineri,
  • CORN DIN FĂINĂ INTEGRALĂ – 80 gr. – miercuri, joi și vineri,
  • BISCUIȚI – 44 gr. – luni și marți.

La nivelul județului Buzău mere furnizează către școli Asocierea Elcomer Achiziții SRL din comuna Puiești și Societatea Pol Fruct SRL din satul Fântânele, județul Prahova. Laptele este adus elevilor din județul Buzău firma Meridian Agroind din Rm. Sărat, iar produsele de patiserie Patisgal SRL.

Sunt 40.000 de elevi în județul Buzău și 10 luni de an școlar. Jumătate de an școlar, fără corn și lpate, jumătate cu. Numai că, o parte semnificativă dintre elevi încă vin la școală tocmai pentru gustarea gratuită din pauza mare!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole