Argument

E targ apicol, in weekend, la Buzau!

Judetul Buzau are atat de multi apicultori care vor sa ne vorbeasca despre munca lor si sa ne invete sa folosim produsele pe baza de miere si nu numai, haideti sa facem front comun si sa mergem pe 2 si pe 3 noiembrie 2019 la Targul Apicol de la Bioterra!

Asociatia Apicultorilor Profesionisti Buzoieni ne face o surpriza nemaipomenita in primul weekend din noiembrie 2019: un targ al mierii si apicultorilor din trei tari europene, Romania, Serbia si Bulgaria.

Mihaila Prahoveanu, presedinte al acestei asociatii, spune ca au solicitat sa fie prezenti la cea de a noua editie a acestui targ si apicultori din Serbia si Bulgaria. Interesant este, a precizat acesta pentru buzaulinreportaje.ro ca vom putea face scjimb fie de echipamente apicole, fie de tehnici folosite de noi la urdinis si in stup. Eu am fost la un targ la Moscova si putin diferita, sa spun asa, a fost modalitatea de extragere a mierii. Ai ce sa inveti! In fond acesta este si motivul, dar mai ales scopul pentru care organizam aceste evenimente. Noi avem peste 600 de apicultori in asociatie si suntem reprezentativi la nivel judetean. Apicultori de-ai nostri ne cer sa organizam targuri astfel incat ei sa poata expune munca apicola, dar sa-si si poata achizitiona echipamente necesare in stupina pentru ca vor veni la Targul apicol si comercianti de ustensile apicole.

Targul dulce de la mijloc de toamna, din orasul Buzau este organizat in curtea Facultatii Bioterra situat pe strada Hangarului numerele 6-8, mai concret in spatele celebrului spatiu consacrat pentru Dragaica. Presedintele Prahoveanu spune ca vor fi minim 45 de standuri cu produse variate din domeniul apicol, produse de la apicultori din toata tara.

 

In primul paragraf spuneam ca editia din acest an a Targului Apicol de la Buzau este una internationala fiind prezenti apicultori din Bulgaria si Serbia, insa de retinut este ca vin in premiera apicultori tineri care aduc o alta perspectiva asupra domeniului in care de baza este cea mai importanta fiinta de pe pamant, albina.

Munca ei inseamna sanatate pentru noi si daca ma mentin in tonul reportajelor din ziar spun ca judetul Buzau are un imens potential de fructe de padure ce pot fi culese si gratuit din paduri, iar catina cu miere este un leac recomandat de oamenii care stau de veghe la urdinis mai ales pentru afectiunile respiratorii care au inceput deja sa apara.

 

 

V-am dat suficiente argumente pentru a va pretui propria sanatate si a paria pe consumul de miere care la nivel national se ridica la doar 500 de grame – 600 de grame anual, adica de trei ori mai mic decat media europeana.

Judetul Buzau are atat de multi apicultori care vor sa ne vorbeasca despre munca lor si sa ne invete sa folosim produsele pe baza de miere si nu numai, haideti sa facem front comun si sa mergem pe 2 si pe 3 noiembrie 2019 la Targul Apicol de la Bioterra!

Ilinca Moise

6 Comments

lasă aici un comentariu

Mai multe articole