Interviu

Eroii sunt oamenii simpli!

Ziua Nationala a fost marcata astazi, 1 Decembrie 2020 intr-o nota sobra, de liniste atat de profunda incat s-au auzit si soaptele invitatilor, dar mai ales de omagiu pentru cei care au stiut sa se sacrifice pentru tara!

Ziua Nationala a fost marcata astazi, 1 Decembrie 2020 intr-o nota sobra, de liniste atat de profunda incat s-au auzit si soaptele invitatilor, dar mai ales de omagiu pentru cei care au stiut sa se sacrifice pentru tara!

De la distanta, respectand masuri stricte de limitare a raspandirii noului coronavirus, cateva sute de buzoieni au luat parte in zona obelisc din Parcul Crang la infiintarea de catre reprezentantii Primariei Municipiului Buzau si ai Diviziei 2 Infanterie Getica a memorialului dedicat celor 775 de militari din Regimentul 48 Infanterie Buzau, cazuti la datorie in Primul Razboi Mondial.

Despre faptele de glorie ale militarilor buzoieni care au plecat pe front din aproape toate satele judetului Buzau am scris aici.

Militari si elevi de la Colegiul Grigore Moisil, autoritati publice si militare au luat parte la intoarcerea acasa in mod simbolic a celor 775 de militari rapusi in iarna 1916-1917 de tifos pandemic.

La radacina fiecarui stejar secular plantat in Parcul Crang a fost pus si un pumn de pamant adus din Cimitirul Militar de la Maxut, comuna Deleni, judetul Iasi.

La eveniment a luat parte si presedintele Camerei Deputatilor si lider al PSD, Marcel Ciolacu.

In mod vizibil emotionat de simbolistica evenimentului acesta i-a indemnat pe romani sa faca fapte pe care istoria sa le consemneze: sa fie uniti si mai ales sa iasa invingatori din lupta cu prezenta pandemie.

La randul sau, primarul municipiului Buzau Constantin Toma i-a indemnat pe buzoieni, dar si pe romani in general sa nu uite de limba romana, de credinta stramoseasca si de trecutul glorios. Cele trei ii ajuta sa izbandeasca in pastrarea identitatii ca popor.

Fiecare buzoian poate trece de astazi inainte prin Parcul Crang si poate zabovi in cautarea stramosului despre care stie ca a facut parte din Regimentul 48 Infanterie – regimentul ce a definiti curajul si eroismul militarilor romani in Primul Razboi Mondial pentru ca istoricii spun ca aceasta unitate a aparat tara impotriva elitelor armetelor vestice. Istoria ne arata inca o data ca eroii sunt oamenii simpli catre care se indreapta astazi si gandul politicienilor: romanii toti sunt cei care suporta efectele celui mai cumplit razboi din perioada moderna, ei sunt eroii!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole