Interviu

EXCLUSIV: Locomotiva – martor la dezvoltarea Buzaului

Dupa modelul recent din pasajul subteran de pe bulevardul Unirii, municipalitatea buzoiana va renova si moderniza tot pe ideea unei expozitii permanente si pasajul din Gara CFR.

Buzoienii vor avea inca un motiv de popas si de descifrat istoria propriului oras incepand chiar de luni, 24 august 2020 cand in noul sens giratoriu de la Gara Buzau va fi adusa o locomotiva construita in anul 1936 – emblema a acestei zone, dar si dovada de istorii cate s-au petrecut in aceasta parte de urbe.

Dupa modelul recent din pasajul subteran de pe bulevardul Unirii, municipalitatea buzoiana va renova si moderniza tot pe ideea unei expozitii permanente si pasajul din Gara CFR.

In perioada imediata va avea loc si amenajarea moderna a acestui pasaj, arata primarul Constantin Toma. Acesta ne argumenteaza si decizia de a amplasa o locomotiva in sensul giratoriu din zona Garii Buzau.

In acelasi timp, primarul Constantin Toma arata ca locomotiva este un simbol si martor in acelasi timp, asa cum a fost in istorie si Gara Buzau la dezvoltarea orasului Buzau.

Astfel de intiative care pun accent pe istoria locului promovand-o la vedere si in locuri surprinzatoare pentru orice buzoian obisnuit vor mai avea loc in orasul Buzau astfel incat in cele din urma si urbea-poarta intre regiuni istorice ale Romaniei sa intre pe agenda agentiilor de turism ca oras dezvoltat si propice unui city-break.

Luni sunt restrictii de trafic in zona Garii Buzau

Atasam in continuare si comunicarea Primariei Municipiului Buzau cu privire la restrictiile de trafic care vor fi impuse luni, 24 august 2020 in zona Garii Buzau astfel incat celebra locomotiva sa poata fi amplsata.

C O M U N I C A T

Primăria municipiului Buzău aduce la cunoștință faptul că în data de 24.08.2020 , începând cu orele 18.00 vor fi introduse restricții de circulație pe Bdul 1 Decembrie 1918 din municipiul Buzău, ocazionate de transportul locomotivei de epocă din cadrul proiectului ”Amenajare sens giratoriu și amplasare locomotivă construită în anul 1936  în vederea expunerii muzeistice”.

– Intersecția dintre b-dul Gării, b-dul 1 Decembrie 1918 și str. Republicii, Municipiul Buzău, Județul Buzău” , după cum urmează:

-între orele 18.00 și 19.00 va fi blocată circulația autovehiculelor pe Bdul 1 Decembrie, pe ambele sensuri de mers, între sensul giratoriu de la Pasajul Drăgaica și Bdul Gării;

-între orele 19.00 – 24.00 va fi blocată circulația autovehiculelor pe Bdul Republicii de la intersecția cu strada Scânteii până la Bdul Gării, pe sensul de mers către PENNY MARKET XXL și deviată pe traseul : strada Scânteii, strada Plevnei, Bdul Gării;

-între orele 19.00 și 24.00 se interzice virajul la stânga dinspre Bdul 1 Decembrie 1918 către Bdul Gării ,circulația autovehiculelor pe direcția Bdul 1 Decembrie către Bdul Republicii urmând a se desfășura dirijat, pe o singură bandă de mers pe sens, pe traseul Gara C.F. Buzău, Bdul Republicii, strada Scânteii, strada Plevnei, Bdul Gării.

       Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat.

       PRIMAR,

       Constantin Toma

etichete

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole