Advertorial

Expozitii permanente in pasajele subterane ale Buzaului

... evenimentele culturale au loc si in mediul virtual, insa exista si curaj si dorinta de a fi palpabile pentru public, iar autoritati publice locale, dar si asociatii culturale ori organizatii cu specific ies din online in fata consumatorului de cultura in spatii cat mai diverse, dar la care si acesta poate fi partas. Specialistii arata ca romanii sunt avizi dupa evenimentele de odinioara care adunau mii de participanti.

Suntem inca in perioada pandemica de COVID-19. Asadar, evenimentele culturale au loc si in mediul virtual, insa exista si curaj si dorinta de a fi palpabile pentru public, iar autoritati publice locale, dar si asociatii culturale ori organizatii cu specific ies din online in fata consumatorului de cultura in spatii cat mai diverse, dar la care si acesta poate fi partas. Specialistii arata ca romanii sunt avizi dupa evenimentele de odinioara care adunau mii de participanti.

Orasul Buzau ofera cetatenilor urbei pe 16 august, incepand de la ora 7.00 si pana spre mijlocul zilei o serie de trei evenimente care se vor desfasura in zona Catedralei Sf. Sava de pe Bulevardul Unirii. Toate cele trei evenimente sunt dedicate in premiera la nivel national Sfintilor Martiri Brancoveni, ca zi nationala. Astfel, spuneam ca de la ora 7.00 si pana spre 10.30 are loc Sfanta Liturghie de sfintire a Catedralei Sf. Sava in prezenta ierarhului intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane in zona noastra, IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. La 10.30 va fi prezent la catedrala si presedintele Camerei Deputatilor, buzoianul Marcel Ciolacu.

Imediat, oficialitatile conduse de primarul Constantin Toma vor lua parte la sfintirea Parcul Sfintii Brancoveni din imediata apropiere a Catedralei Sf. Sava. Este intersanta constructia acestui parc nou din orasul Buzau: parcul are amprenta la sol a Catedralei Sf. Sava. Prezent in zona santierului care ar mai avea de primit doar o statuie aparte, primarul Constantin Toma explica in detaliu.

Din punct de vedere social, as pune ca prim eveniment deschiderea oficiala a pasajului subteran de pe bulevardul Unirii. In acelasi timp cu intrarea pasajului in trafic pietonal va fi vernisata expozitia permanenta “Buzau- oras deschis de istorie” ce aduce o premiera prin pozitionarea ei in acest loc, pasajul subteran de pe bulevardul Unirii. CITITI INTREG MATERIALUL AICI https://buzaulinreportaje.ro/interviu/interviu-social/eveniment-de-anvergura-de-ziua-nationala-a-sfintilor-martiri-brancoveni/.

etichete

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole