Advertorial

Forţă de reacţie verde pentru România

PSD aduce în programul său de guvernare o propunere unică: înfiinţarea unei forţe de reacţie verde pentru România pentru că pădurile au nevoie de o fortă de elită capabilă să le apere.

Ţara noastră are 7 milioane de hectare de pădure, dar o evidenţă clară, la metrul cub de lemn tăiat nu există pentru că se verifică doar 1% dintre camioanele încărcate cu material lemons. Mai mult, legislaţia aplicată în prezent de liberali încurajează defavorizarea proprietarului de pădure care este obligat să vândă mai ales “la ochi” şi pierde în acest fel minim 20% din cât ar trebui să primească. Un “celebru” ministru al Guvernului Orban recunoştea în vara acestui an că se taie ilegal aproape dublu faţă de cât este înregistrat oficial, dar nu aducea şi măsuri.

PSD aduce în programul său de guvernare o propunere unică: înfiinţarea unei forţe de reacţie verde pentru România pentru că pădurile au nevoie de o fortă de elită capabilă să le apere. Social-democraţii se referă la un corp de profesionişti bine dotat, retribuit just şi respectat social. Personalul silvic trebuie să aibă un statut corect şi să fie dotat cu echipamente performante de apărare, comunicaţii şi pentru deplasare în teren.

Social-democraţii arată că toate punctele de trecere a frontierei şi drumurile europene şi naţionale trebuie să aibă amplasate scannere pentru evaluarea cantităţii de material lemons containerizat. Ȋn acelaşi timp, PSD propune ca împreună cu jandarmii să aibă loc paza integrată a tuturor pădurilor indiferent dacă aparţin statului sau mediului privat.

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole