Advertorial

Gospodaria taraneasca de la Buzau, model de buna practica

Gospodarii Buzaului au pe farfurie zeci de bunatati binecuvantate de istoria gastronomica scrisa si cu influente la poarta dintre cele trei regiuni ale tarii, Moldova, Muntenia si Ardeal, dar si cu radacini locale iuti – stampila de Buzau de neconfundat!

Aplomb

Nu scot la inaintare termeni despre legi care initial sunt scrise corect, ins ape masura ce sunt discutate raman fara parti esentiale, nici despre standard de calitate nu ma incumet sa scriu, ci despre gust as spune. Inveterati producatori care si-au agonisit titluri de mare grandoare nationala si europeana si produc de la carnati si babic si pana la pastrav sau cine mai stie ce pierd trenul calitatii in fata produselor de mare finite pe care gospodarul stie sa le prepare in legea si dupa reteta casei pastrata in mod inexorabil de cele doua maini ale harnicului care a exersat-o pentru hranirea familiei. In sfarsit taranul care sties a produca cea mai buna branza de vaci dupa pamant, cele mai savuroase prajituri de casa, siropuri care n intineaza gustul real al fructelor ori salam bine zvantat la grinda face un pas in fata datorita unei cooperative care a ajuns sa hraneasca buzoieni, ieseni, bacauani, focsaneni, costanteni si bucuresteni si va merge cu pui de Baragan sau carnati bine condimentati la clujenii rasati ai Romaniei. Gospodarii Buzaului au pe farfurie zeci de bunatati binecuvantate de istoria gastronomica scrisa si cu influente la poarta dintre cele trei regiuni ale tarii, Moldova, Muntenia si Ardeal, dar si cu radacini locale iuti – stampila de Buzau de neconfundat!

In fapt, intreg reportajul despre cooperativa de la Buzau care hraneste o buna parte din Romania poate fi citit aici!

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole