Advertorial

Impozit ZERO la salariul minim

PSD propune prin programul său de guvernare impozit zero la salariul minim, scăderea impozitului la salariaţii cu copii, dar şi scăderea impozitului la salariile mai mari de 6.000 de lei. Poate la fel de importantă este şi prevederea potrivit căreia bonurile de masă vor intra in categoria veniturilor neimpozabile.

Aproape jumătate dintre angajaţii din România sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie, iar alţii 830.000 primesc lunar salariul mediu. Ȋn total sunt 2,1 milioane de români din cei 3,5 milioane activi pe piaţa muncii. Ambele categorii trăiesc la limită, iar criza economică din perioada pandemică de COVID-19 adânceste sărăcirea în ţara noastră. Doar 4 la sută dintre români au salariu în sumă mai mare de 5.000 de lei. Ȋn condiţiile prezente, mai mult de 30 la sută dintre ei doresc să lucreze de acasă, numai că guvernul condus de Ludovic Orban nu mai face faţă schimbărilor pe piaţa muncii şi nu-şi reconsideră sprijinul faţă de aceasta. Ȋn timp ce PSD reglementa incă din 2018 pârghiile legale privind telemuncă, PNL pune in aşteptare mai bine de jumătate din ţara care munceşte in cele mai dificile condiţii de până acum.

PSD propune prin programul său de guvernare impozit zero la salariul minim, scăderea impozitului la salariaţii cu copii, dar şi scăderea impozitului la salariile mai mari de 6.000 de lei. Poate la fel de importantă este şi prevederea potrivit căreia bonurile de masă vor intra in categoria veniturilor neimpozabile. Aceste măsuri vor duce la creşterea a 85 la sută dintre salariaţi incă din prima zi de guvernare a PSD. Mai mult, acestea vor conduce şi la reducerea inechităţilor şi riscului de sărăcie fără a exista costuri suplimentare la angajator.

TEXT ASUMAT DE PSD BUZAU COD MANDATAR 11200020

Mai multe articole