Târgul Național de Turism al României are loc între 24 și 27 februarie 2022 la Romexpo.
Restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 lasă totuși loc de desfășurare în mod fizic pentru Târgul Național de Turism al României ce aduce în atenție zone deja consacrate în turismul național, Maramureș, Bucovina, Târgoviște sau Timișul, dar atrage și atenția cu privire la comune cu posibilitate de vedete în acest domeniu precum comuna Balta, deținătoare a unei peșteri se pare impresionantă.
În cel mai bun an din istoria sa modernă, argumentul fiind apropiata validare a Geoparcului Ținutul Buzăului ca geoparc global de către UNESCO, după cum a declarat recent președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, județul Buzău prin specialiștii departamentului de profil din Consiliul Județean Buzău se prezintă la Târgul Național de Turism al României cu Focul Viu, trovanții, fauna și flora aparte, inconfundabilul Ținut al Sării și tot patrimoniul valoros al Geoparcului Ținutul Buzăului surprins și în fotografii de Marius Iancu, fotograful GTB.
Potrivit specialiștilor CJ Buzău, vedeta standului județului nostru va fi GTB, însă la loc de cinste pentru a fi promovate sunt Dealul Istrița cu cramele sale însirate până în Monteoru, zona Nehoiu-Siriu-Chiojdu și meșterii zonei Buzăului. Spre exemplu, din arealul Nehoiu-Siriu-Chiojdu constituit pe 26 august 2021 în polul Plaiul Bâscilor și coordonat de arhitectul Florin Enache vor fi prezenți la TNT Centrul de Informare Turistică din orașul Nehoiu și amfitrionii Casei cu Blazoane din Chiojdu.
Babicul și cârnații de Pleșcoi, al doilea fiind produs tradițional beneficiar al indicației geografice protejate la nivel continental, vor fi în 2022 deliciul întâmpinării oaspeților la standul organizat de CJ Buzău.
Amelia Papazissu, sculptorul Petru Tofan – cunoscut de la lansarea sa drept sculptorul care-și croia lucrările în balconul apartamentului, dar și reprezentanții Școlii Merei care duc lada cu zestre și atelierele de mărțișoare, plus membrii noii asociații a meșterilor populari din Buzău vor fi gazde primitoare la standul Buzăului.
De reținut este faptul că dansurile populare din zona Buzăului vor fi din nou trăite pe viu, jucate și admirate la Târgul Național de Turism al României de mâine, 24 februarie și până pe 27 februarie 2022, așa cum se întâmpla înainte de pandemia de COVID-19. De asemenea, conducerea Muzeului Județean Buăzu va aduce în stand o expoziție panotată.
Add Comment