Interviu

In Buzau, din 6 iulie: dezinsectie la sol

Facem un apel public către toți agenții economici, instituțiile publice, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari/locatari care dețin spații în municipiul Buzău, de a efectua acțiunile de dezinsecție în spațiile deținute, concomitent cu acțiunea pe care o va desfășura municipalitatea pe domeniul public, în perioada 06-14 iulie 2020.

COMUNICAT

Către: Toți agenții economici, instituțiile publice, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari/locatari care dețin spații în municipiul Buzău

          Primăria Municipiului Buzău a finalizat în perioada 17-30.06.2020, prima etapă a programului de dezinsecție la sol, pe domeniul public, dar această acțiune nu este eficientă în condițiile în care nu se fac tratamente similare pe întreg teritoriul municipiului Buzău.

          Reamintim că în conformitate cu Ordinul nr. 82/2015 al Președintelui ANRSC, art. 109, al. (1) “Persoanele fizice sau juridice deținătoare de spații construite, indiferent de destinație, curți și/sau terenuri virane sau amenajate, unitățile de administrare a domeniului public, ocoalele silvice, instituțiile publice, precum și unitățile care au în exploatare rețele tehnico-edilitare sunt obligate să asigure efectuarea operațiunilor periodice de dezinsecție și deratizare ori pentru stingerea unui focar, în spațiile deținute de acestea”.

              Primăria municipiului Buzău a făcut toate demersurile necesare pentru a respecta dispozițiile   Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” care nu recomandă aviotratamentul considerând că este o măsură poluantă. Singura metodă rămasă  este   dezinsecția la sol iar pentru o eficiență maximă acțiunea de combatere trebuie să se efectueze simultan pe întreaga suprafață a municipiului  (domeniu public și privat).

            Facem un apel  public către toți agenții economici, instituțiile publice, cetățenii cu gospodării individuale și asociațiile de proprietari/locatari care dețin spații în municipiul Buzău, de a efectua acțiunile de dezinsecție în spațiile deținute, concomitent cu acțiunea pe care o  va desfășura  municipalitatea pe domeniul public, în perioada 06-14 iulie 2020.

                Având în vedere că activitatea de dezinsecție la nivel comunitar este necesară pentru eliminarea riscurilor de îmbolnăvire a populației cât și pentru scăderea sau eliminarea disconfortului produs de insecte,vă rugam să luati în considerare că în cazul în care nu vă veți conforma obligațiilor legale, ne vom adresa instituțiilor abilitate pentru luarea de măsuri imediate de respectarea normelor legale de igiena și sănătate publică.

Primarul Municipiului Buzău,

Constantin Toma

Ilinca Moise

Add Comment

lasă aici un comentariu

Mai multe articole