Autoritățile județene din Buzău și reprezentanți ai Muzeului Județean au fost astăzi prezenți la Madrid unde au fost marcați 140 de ani de la stabilire a relaţiilor diplomatice dintre România şi Regatul Spaniei.

Cu această ocazie, specifică președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, 12 piese de patrimoniu de la Muzeul Județean Buzău au fost expuse într-o acțiune inedită susținută de alte 38 de muzee din românia. Extrem de important este de precizat că străinii prezenți azi la Muzeul Național de Arheologie din Madrid au putut admira Tezaurul de la Pietroasele – unul dintre cele mai de seamă obiecte din patrimoniul național românesc.

Iată precizările președintelui CJ, Petre Emanoil Neagu vizavi de evenimentul special de la Madrid prezente pe pagina proprie de socializare – „O onoare și o bucurie să pot avea o întrevedere cu doamna Gabriela Dancău, ambasador al României în Regatul Spaniei și domnul Marian Popescu, consul General al României la Bilbao, cărora le-am mulțumit pentru buna colaborare pe care o avem deja.

Astăzi, împreună cu delegația Muzeului Județean Buzău am fost prezenți la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, unde sunt expuse piese din 39 de muzee din România. Ne mândrim că am putut fi prezenți cu 12 piese din patrimoniul județului Buzău, dar și cu expunerea Tezaurului de la Pietroasele, ce se află în patrimoniul Muzeului Național al României, dar care reprezintă unul din simbolurile județului nostru. Expoziția este un succes și a avut 28.000 vizitatori în decursul a două luni. Suntem mândri că am putut participa la acest eveniment foarte important și sunt convins că prin proiectele noastre vom face cinste în continuare bunei colaborări ce există între România și Regatul Spaniei. Mulțumesc echipei Muzeului Județean Buzău pentru implicare, atenția la detalii și dorința de a promova cât mai bine județul Buzău!”.

Articolul precedent(P) 2023 va fi Anul European al Rezilienței prin Cultură
Articolul următorCopii, îi scrieți lui Moș Crăciun?