Pe  8 iunie buzoienii recicleaza!

Primaria Municipiului Buzau in parteneriat cu Asociatia Environ, Asociatia Sistemului National de Reciclare a Bateriilor si operatorul de salubrizare RER Sud SA, organizeaza o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice, electronice, electrocasnice si a bateriilor uzate.

Aceasta actiune locala se inscrie in Campania nationala “ Romania Recicleaza”, precum si in strategia municipiul de promovare a colectarii selective si reciclare a deseurilor, care sa incurajeze populatia sa predea aparatura veche spre reciclare si sa creeze un comportament responasabil fata de deseuri.

Campania “ Romania Recicleaza” a mobilizat pana acum mii de romani sa se implice in reciclare iar Buzaul fiind un oras deschis, se alatura in lupta pentru o “Romanie curata!”.

MECANISM

CUM SE DERULEAZA CAMPANIA?

Actiunea se desfasoara intre orele: 9:00- 15:00 Data: 8 iunie 2019

Colectarea se realizeaza astfel:

-direct de la domiciliu in cazul persoanelor care au solicitat acest serviciu in prealabil (perioada 24.05.2019-08.06.2019) la telefon 031.827.0000, pentru deseurile voluminoase (exemplu: frigidere, aparate de uz casnic de mari dimensiuni, aparate de aer conditionat, televizoare, etc)

-prin centru fix de colectare in locatia: in spatele bisericii Sf. Sava Buzau, in data de 08.06.2019.

Pentru fiecare echipament predat, participantii sunt recompensati cu tichete cadou

Premiile se acorda pe loc la predarea deseurilor

RECOMPENSE

TICHETE CADOU ACORDATE PE LOC

Frigider / congelator – 3 tichete x 10 lei Masina de spalat automata – 3 tichete x 10 lei

Aparat aer conditionat – 3 tichete x 10 lei Cuptor cu microunde – 2 tichete x 10 lei TV / monitor / laptop- 2 tichete x 10 lei Aspirator – 1 tichet x 10 lei

10 kg baterii – 1 tichet x 10 lei

15 kg DEEE cumulat – 1 tichet x 10 lei (ventilator, fier de calcat, filtru cafea) etc.*

Pentru informatii, va puteti adresa:

– la Serviciul de Gospodarire Urbana si protectia Mediului, din cadrul Primariei Buzau: 0238710692

Sambata, 8 iunie 2019, între orele 09.00 – 15.00, buzoienii  vor preda echipamentele electrice și electronice vechi (DEEE) și acumulatorii portabili uzați spre reciclare, în cadrul campaniei „România Reciclează” organizată de Asociația Environ și Asociația SNRB în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău

Punctul fix de colectare va fi amplasat în spatele bisericii Sf. Sava, iar pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere) locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau [email protected]) ridicarea de acasă.

Toți cei care vor preda deșeuri electrice sau baterii uzate vor fi premiați pe loc cu tichete cadou, conform regulamentului.

Aflat la a treia ediție, programul „România Reciclează” are drept obiective creșterea nivelului de conștientizare al populației cu privire la importanța colectării selective și reciclării și încurajarea formării unor obiceiuri responsabile față de mediul înconjurător. Atunci când nu sunt gestionate corect, DEEE-urile și bateriile uzate sunt extrem de periculoase pentru sănătatea umană și mediul înconjurător din cauza substanțelor toxice și a conținutului ridicat de metale grele.

Peste  50.000 kg de aparatură electrică veche și baterii uzate au fost predate spre reciclare în prima lună a campaniei „România Reciclează”, iar programul va contina până la finalul lunii iunie.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Regulamentul oficial al campaniei România Reciclează și calendarul acțiunilor de colectare sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna.ro/romania-recicleaza

***

Despre Environ

Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe  www.environ.ro

 

Articolul precedentS-a schimbat prioritatea
Articolul următorAl saselea oras