Este asul ce va duce la înființarea primei rețele de alimentare cu gaze naturale a trei sate concomitent din județul Buzău, în perioada ultimilor câtorva zeci de ani. Cel mai valoros proiect pe această problematică din ultimii 32 de ani la nivel de Curbură a Carpaților.

Joi, 15 septembrie 2022, de la ora 11, conducerea comunei Mărăcineni, dar și cea a Transgaz Mediaș, a Consiliului Județean Buzău și reprezentați politici vor fi prezenți la Mărăcineni pentru conferința ce anunță implementarea proiectului Înființare sistem de distribuție gaze naturale în satele Mărăcineni, Căpățânești și Potoceni, aparținătoare comunei Mărăcineni, județul Buzău, cod SMIS 148795.

Reprezentanții comunei buzoiene și cei ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au semnat contractul pe 18 mai 2022.

Flexibilitate, siguranță, eficiență în operare sunt standardele noi la care se va ridica localitatea după ce prima flacără va fi aprinsă în comunitatea cu peste 15.000 de locuitori. În același timp, rețeaua inteligentă de alimentare cu gaze naturale va avea 38,182 de kilometri, se va efectua un racord și stație de reglare-măsurare a presiunii echipate cu sistem inteligent, plus 4.233 de branșamente cu posturi de reglare la capăt.

Valoarea megaproiectului de înființare a rețelei de alimentare cu gaze din Mărăcneni trece de 91 de milioane de lei și va fi gata maxim la finalul anului 2023.

Articolul precedent(P) Lungu – „Avem soluția pentru problema lipsei medicilor de familie din mediul rural”
Articolul următor(P) Orchestra lui Marius Zorilă, pentru prima dată la Buzău!