Consilierii județeni au votat astăzi, 11 februarie 2022, în unanimitate, bugetul aferent anului 2022. Cu minim o lună mai devreme, județul Buzău are stabilit în acest fel bugetul cu care poate trece la investiții de la 1 martie, cel mai probabil, a declarat la finalul ședinței lunare, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, specificând că suma aferentă se ridică la 100 de milioane de euro.

Bugetul județului Buzău este unul bun și există loc de foarte bun cu o condiție. Președintele CJ spune imediat care este această condiție.

Deci, bugetul județului Buzău poate merge către 130 de milioane de euro.

Cu toate acestea, există riscul ca bugetul menționat să nu fie acoperitor în situația ce ar putea fi creată de scumpirile anunțate sau deja în aplicare la nivel național. Desigur, sursa precizată anterior a arătat către domeniul energiei, în primul rând. Interesant este despre ce instituții spune președintele CJ Buzău că trebuie avută mare atenție vizavi de facturile la utilități în perioada ce urmează!

Comparativ, județul Prahova are al doilea buget ca valoare dintre județele țării – 978 de milioane de lei și este considerat cel mai mare buget din istoria acestui județ.

Articolul precedentMinistrul Culturii va citi de Ziua Națională a Lecturii împreună cu elevii din Buzău
Articolul următor(P) Romașcanu:” am retrăit paradoxul de a avea pentru una și aceeași cultură, doi miniștri”