• 30 si 31 mai 2019, zilele in care are loc reuniunea informala a Grupului Working Party Trade Questions la Buzau

Presedintia detinuta din aceasta luna si pana la sfarsit de iunie 2019 de Romania la Consiliul Uniunii Europene are deja un aspect direct pozitiv care trebuie sa se rasfranga si asupra vietii intregului judet Buzau. Ii putem spune examen in fata europenilor cunoscatori de parghii comerciale, ii putem spune incredere conferita unui teritoriu care administrativ, turistic si poate si economic face progrese vizibile, dar in mod sigur este sansa unica pe care o putem primi gratis de a arata cine suntem. Luna mai va consemna cel mai important eveniment organizat in perioada moderna la nivelul zonei noastre, unul care intrece orice manifestare cu iz istoric sau cultural si cu cateva mii de persoane in piata publica, cu masa populara sau orice inaugurare fie ea de orice fel organizata de orice entitate publica sau nu! Sunt doua zile in care europenii ne pot cunoaste pe noi buzoienii asa cum suntem de fapt si ne pot potenta pe parghii normale lor la nivel european!

Judetul Buzau are o ocazie unica sa se prezinte in fata Europei mari poate in  perioada cea mai frumoasa din an: sfarsit de luna mai.

85 dintre comisarii, ministrii si delegatii pe problematica de comert din statele membre ale UE vor fi prezenti timp de doua zile la Buzau, in evenimentul economic de cea mai mare anvergura probabil din ultimii cel putin 15 ani din judetul care din punct de vedere geografic se poate compara cu insasi tara care il include, judet care si-a dezvoltat in ultimii cativa ani si infrastructura turistica si de cazare si consemneaza in mod clar progres social si economic.

Consilierii judeteni au aprobat in prima sedinta din an, cea din 28 ianuarie 2019, hotararea nr. 7/2019 cu privire la protocolul de colaborare intre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Consiliul Judetean Buzau in vederea organizarii Reuniunii Informale a Grupului Working Party Trade Questions.

Potrivit www.romania2019.eu, acest grup de lucru al UE pentru chestiuni comerciale are drept activitate operarea de dosare diverse legislative comerciale care sunt adoptate in cadrul procedurii legislative ordinare a UE. Este si forum pentru discutarea unor chestiuni orizontale de politica comerciala, spre exemplu, monitorizarea statutului de economie de piata si a tratamentului de societate care functioneaza in conditiile unei economii de piata ale tarilor care nu fac parte din UE sau stadiul de solutionare a litigiilor legate de instrumentele de protectie comerciala in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului.

Desigur, protocolul prin care Buzaul devine gazda a reuniunii informale a celor care hotarasc si echilibreaza deciziile comerciale la nivelul UE vine pe fondul sefiei tarii noastre la nivel continental pana la sfarsit de iunie. Cei 85 de oficiali care vor fi prezenti la Buzau reprezinta statele membre ale UE, Comisia Europeana, Secretariatul General al Consiliului European, dar si MMACA din tara noastra.

Potriviti protocolului, al doilea scop important al acestuia este chiar promovarea imaginii si a valorilor culturale locale, precum si incurajarea de activitati social-economice si de cooperare intre toti factorii care vor fi prezenti pe 30 si 31 mai la Buzau.

Aceeasi hotarare a Consiliului Judetean Buzau care aproba protocolul intre cele doua entitati administrative arata ca europenii specialisti in comert si echitate comerciala europeana vor face in cele doua zile de stat la Buzau si un tur al Muzeului Judetean Buzau, iar 20 de elevi voluntari ai Colegiului National B. P. Hasdeu ii vor insoti pe europeni in vizitarea orasului Buzau.

Unul dintre ansamblurile folclorice ale judetului Buzau de asemenea se va prezenta in fata europenilor care stiu sa-si promoveze astfel de valori. Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau spune ca rolul Buzaului din punct de vedere organizatoric este esential.

In acelasi context, in mod clar prezentarea judetului Buzau asa cum nu a mai fost facuta vreodata va avea roade imediate pentru ca europenii pun pret si sunt decisi in a coopera cu acele zone in care chiar vad potential de orice fel, iar zona noastra tine ascunsa o comoara turistica, ba si despre economie sunt lucruri bune de spus, iar elitele din invatamant pot cu succes promova judetul acolo unde este nevoie.

Intocmai arata si presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu.

Daca ramanem la capitolul roade trebuie sa ne uitam din nou peste Prut de unde in mod sigur in scurt timp vor aparea pentru judetul Buzau cel putin roadele sedintei din 24 ianuarie 2019 de la Focsani a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania impreuna cu Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova. Prezent la eveniment, Petre Emanoil Neagu, vicepresedinte al UNCJR iata ce detaliaza in partea audio.

Prezentare in fata oamenilor de afaceri, a comisarilor pe chestiuni comerciale, a ministrilor de afaceri din UE, relatii cu Republica Moldova si cu districtul spaniol Rioja.

Toate adunate pot scoate in sfarsit judetul Buzau prin aportul specialistilor Consiliului Judetean Buzau din randul in care sta de atat de multa vreme! Ramane ca si noi, oamenii simpli sa ne gasim rolul in acest scenariu si sa consemnam propriile roade!

Articolul precedentTarg-protest pentru viata albinelor
Articolul următorEpopeea gaze la Maracineni, la un „tunel” distanta de final