Printr-un comunicat de presă, Autoritatea Electorală Permanentă aduce informația care arată că duminică, 19 septembrie, de la ora 9 are loc tragerea la sorți a președinților de birouri electorale ale secțiilor de vot organizate cu ocazia referendumului din 16 septembrie 2021.

Comunicat de presă

privind programarea tragerii la sorți computerizate pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare organizate cu ocazia referendumului local din municipiul Buzău și comuna Țintești, județul Buzău, din data de 26 septembrie 2021

            Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, potrivit anunțului postat pe site-ul Tribunalului Buzău, tragerea la sorți pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare organizate cu ocazia referendumului local din municipiul Buzău și comuna Țintești, județul Buzău, din data de 26 septembrie 2021, se va efectua de către Tribunalul Buzău în data de 19 septembrie 2021, ora 9.00, la sediul Tribunalului, în sala 4.

            Precizăm faptul că, potrivit art. 26 alin. (22) și alin. (4) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în cazul organizării unui referendum președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare sunt stabiliți de către președintele tribunalului județean sau al municipiului București, după caz, cu cel puțin 7 zile înainte de ziua referendumului, prin tragere la sorți. […] Tragerea la sorți pentru președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare se face din cadrul Corpului experților electorali, prioritate având cei cu domiciliul în circumscripția pentru care se face tragerea la sorți.

Menționăm că, în urma solicitării Tribunalului Buzău referitoare la comunicarea listei persoanelor înscrise în Corpul experților electoral pentru tragerea la sorți a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare organizate pentru referendumul local pentru modificarea hotarelor unității administrativ-teritoriale Municipiul Buzău și unității administrativ-teritoriale comuna Țintești în sensul unirii celor două entități administrative, respectiv cel pentru modificarea hotarelor unității administrativ-teritoriale Comuna Țintești și unității administrativ-teritoriale Municipiul Buzău în sensul unirii celor două entități administrative, Autoritatea Electorală Permanentă a comunicat lista solicitată în data de 13.09.2021.

Corpul experților electorali este o evidenţă permanentă a persoanelor care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, înființată, gestionată și actualizată de către AEP. Prevederile privind Corpul experților electorali au fost introduse prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Articolul precedentÎncep Zilele Chișinăului la Buzău!
Articolul următor(P) PSD-PROIECT DE LEGE PENTRU PLAFONAREA PREȚURILOR LA ENERGIE