Ofensiva de limitare a raspandirii COVID-19 a insemnat astazi dezinfectia unuia dintre cele mai mari cartiere ale orasului Buzau: Dorobanti II. Construit in perioada 1985, acest cartier are astazi peste 20.000 de buzoieni din totalul de 130.000 de locuitori ai orasului resedinta de judet. Sunt in general militari si generatiile care au urmat gradinarilor sarbi ai urbei Buzaului. Un cartier care include insa si strazi locuite si de numerosi buzoieni recent intorsi din state europene considerate zone rosii si galbene in ceea ce priveste raspandirea noului coronavirus.

Ca atare, a precizat pentru buzaulinreportaje.ro primarul orasului Buzau, Constantin Toma, pentru ca specialistii epidemiologi au declarat ca acest tip nou de coronavirus se transmite si prin simpla calcare cu talpa a unui spatiu public s-a decis dezinfectia totala a strazilor si trotuarelor din zona Dorobanti II.

Un aport deosebit l-a adus la prima astfel de actiune din municipiul Buzau Compania de Apa care a pus la dispozitia Primariei Municipiului Buzau sase autocuratitoare care lucreaza pentru desfundare cu apa la mari presiuni, iar astazi au lucrat cu hipoclorit. Pentru supervizarea dezinfectiei in prima zi de desfasurare a fost prezent si directorul general al CA Buzau, Simona Savulescu.

Cartierul de margine al orasului Buzau a primit astazi “dusul” prietenos cu sanatatea intr-un context national care arata ca ne aflam intr-o perioada de crestere a numarului persoanelor infectate cu noul coronavirus. Viceprimarul Ionut Apostu a vorbit despre continuarea acestei actiuni pana cand tot orasul va fi cuprins pentru ca ulterior totul sa fie reluat din zona Dorobanti.

Din ce in ce mai constienti, buzoienii raman in casa! Astazi insa, printre putinii oameni care au trecut la pas pe langa masinile si oamenii specializati in dezinfectia coordonata de catre Primaria Municipiului Buzau, un anagajat care merge inca la serviciu spune ca este obligatoriu sa avem grija de fiecare dintre noi si sa respectam ceea ce ne cer autoritatile.

Ceea ce au spus autoritatile repetam si noi in final: dezinfectia continua pana cand intreg orasul Buzau va fi cuprins pentru ca mai apoi sa se reia pentru siguranta cetatenilor urbei in situatie de urgenta nationala si pandemie COVID-19!

Redam in continuare hotararea CLSU al Primariei Municipiului Buzau din 27 martie 2020 care impune noi masuri de preventie pentru a fi limitata raspandirea noului coronavirus:

 

 

Articolul precedentPrecautia nehoienilor in fata COVID-19
Articolul următorNodul Beceni – orizont industrial