Doua zile de carantina. Atat mai au de suportat cei 3.800 de locuitori ai comunei Ramnicelu. Desi, inca apar cazuri de COVID-19 din acest focar, ultimele doua cazuri fiind o tanara in varsta de 19 ani si bebelusul ei de 29 de zile, comuna Ramnicelu ar putea iesi din carantina instituita la nivel national peste fix doua zile.

Intre timp insa, ca urmare a solicitarilor facute de catre liderii comunitatii rome din comuna, autoritatile judetene au acordat ajutoare pentru 475 de persoane considerate a fi vulnerabile social. Concret, liderii romi au afirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca exista familii cu copii multi si ale caror rezerve de alimente s-au terminat.

In urma anchetelor sociale si a situatiilor cunoscute la nivel local s-a ajuns la concluzia ca 119 familii au nevoie de ajutor. Suma stabilitat de autoritatile judetene a fost de 30 de lei pe zi per membru al unei familii din comunitate, iar prin dispozitia numarul 116 a Consiliului Judetean Buzau au fost achizitionate produse alimentare de baza.

Asadar, marti, chiar Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau a mers in zona carantinata Ramnicelu pentru a asista la predarea alimentelor catre cele 119 familii cu risc social ridicat. De predarea la filtrul de control a produselor alimentare s-au ocupat jandarmii buzoieni.

Stim ca izolarea la domiciliu este dificila, dar este o modalitate eficienta de a opri raspandirea virusului. Responsabilitatea de a proteja intreaga comunitate sta acum in mainile fiecaruia dintre noi.
Lista persoanelor vulnerabile a fost comunicata de catre Institutia Prefectului
„, a precizat presedintele CJ pe pagina personala de socializare.

Din totalul de 141 de cazuri de COVID-19 confirmate pana in prezent la nivelul judetului Buzau, 122 au primit rezulat pozitiv in ultimele trei saptamani, iar minim 30 sunt din comunitatea Ramnicelu si doua in orasul Rm. Sarat, dar cu contacti in comuna aflata teoretic in carantina pana pe 21 mai 2020.

Articolul precedentLa tenis, respectand distantarea sociala
Articolul următorIncepe sa sece judetul Buzau