De la ora 10, astăzi, 11 noiembrie 2021, consilierii județeni se întrunesc în ședința ordinară a Consiliului Județean Buzău.

Nu mai puțin de 26 de proiecte de hotărâri se află pe ordinea de zi a ședinței din luna noiembrie, cele mai multe suscitând interes public. Desigur, lista completă a acestora poate fi în detaliu studiată AICI, link ce vă conduce către site-ul instituției buzoiene cu rol de administrativ.

În afara sumei impresionante de hotărâri de CJ ce vizează execuția bugetară la nivelul teritoriului nostru sau rectificări ale bugetului de venituri și cheltuieli, consilierii județeni supun astăzi votului în plen stabilirea prețului mediu al produselor agricole și al masei verzi per hectarul de pajiște, alocarea a 220.000 de lei pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, dar și sărbătorilor de iarnă sau alocarea unor sume de bani numite stimulente financiare pentru personalul medical din Spitalul Județean Buzău. În același timp, va fi majorată alocația de hrană pentru consumurile colective din aceeași unitate medicală.

Probabil două dintre cele mai importante hotărâri de CJ sunt cele ce se referă la protocolul dintre CJ Buzău și Administrația Bazinală Apele Române pentru utilizarea terenurilor din domeniul public administrate de a doua instituție pentru a fi executate lucrări de refacere a DJ 203K Vintilă Vodă-Plaiu NUcului, de la km 77+910 până la km 97+675. A doua hotărâre majoră este cea referitoare la aprobarea după numeroase întârzieri, amânări sau impedimente administrative sau de altă natură a Master Planului pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Buzău.

Articolul precedent(P) România are nevoie de știința guvernării
Articolul următorLaborator medical mobil în Piața Dacia – servicii gratuite pentru buzoieni