Informația vine pe filiera celuilalt geoparc UNESCO din România, Țara Hațegului, coordonat de profesorul Alexandru Andrășanu, prieten și îndrumător inițial și al geoparcului din Buzău, validat în aprilie 2022 în rețeaua UNESCO, Ținutul Buzăului.

Pe pagina sa de socializare, profesorul Andrășanu anunță că Buzăul, prin Consiliul Județean va fi gazda primului eveniment internațional major dedicat geoparcurilor UNESCO și care va fi organizat în România. Este un program al Regional Bureau for Science and Culture in Europe, găzduit de Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Geoparcul International UNESCO Tinutul Buzaului, Universitatea din Bucuresti-Geoparcul International UNESCO Tara Hațegului și Comisia Națională a României pentru UENSCO.

Apel de aplicații: al 4-lea atelier regional pentru Europa privind centrele de vizitatori în site-urile desemnate UNESCO (Termen limită: 16 septembrie 2022)

UNESCO invită profesioniștii din centrele de vizitatori/interpretare/informare ale siturilor desemnate de UNESCO (și anume proprietățile patrimoniului mondial, Rezervele Biosferei și Geoparcurile globale) din Europa să aplice pentru participarea la cel de-al 4-lea atelier regional despre Rolul centrelor de vizitatori în Siturile desemnate de UNESCO. Atelierul, programat provizoriu în perioada 7-9 noiembrie 2022 la Buzău (România), se va concentra pe sustenabilitatea turismului și managementul vizitatorilor.

Articolul precedentCronica sărbătorii cu numărul 53
Articolul următorBuzăul deține diamantul care poate duce la scăderea prețului apei potabile