Până pe 5 septembrie 2021, spune o autoritate publică locală.

Vestea este nemaipomenit de bună pentru zecile de mii de șoferi care trebuie să tranziteze zilnic DJ 203K Mărăcineni-Lopătari – cel mai aglomerat drum al Buzăului.

Cea mai mare dificultate de trafic rutier în condițiile de șantier după zeci de ani de așteptare a modenizării acestui drum județean, în fapt și cel mai lung din județul Buzău, o constituie lucrările la podețele din mai multe comune de pe Valea Slănicului.

Numai că, marile cozi în trafic soldate de minim trei ori cu reținerea de către polițiștii rutieriști buzoieni a zeci de permise de conducere auto o constituie așteptatul la semafor și … așteptarea ca lucrările să se finalizeze.

Stimulați de nerăbdarea localnicilor și îndrăznim să credem că și de impulsurile susținute date de presa locală din Buzău, muncitorii firmei ialomițene care lucrează pe șantierul DJ 203K se apropie de finalizarea tuturor etapelor la podețul de la Mangă, de pe raza comunei Mărăcineni. Acest punct nevralgic de trafic mai are puțin de îndurat deoarece, ne-a precizat astăzi primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, în prezent s-a ajuns la lucrările de la capetele podețului.

Aceeași sursă estimează ca până pe 5 septembrie traficul rutier pe DJ 203K, pe podețul de la Mangă va fi redeschis.

Șantierul la Mangă a început pe 12 martie 2021 și a avut un prim termen de finalizare… de două luni.

Condițiile meteo nu mai sunt nici de ploi abundente și nici de caniculă insuportabilă, deci să sperăm că va dudui activitatea pe șantierele de la podețele încă în lucru din lungul DJ 203K.

Dacă la Mangă traficul se redeschide normal, restul podețelor cu șantier intră probail la capitolul … Dumnezeu cu mila? Nu, nu discutăm despre poduri cum este cel de la Brăila și care se numește POD!

Articolul precedentEXCLUSIV. O nouă arie naturală cu vulcani noroioși, protejată, în județul Buzău
Articolul următorPrima dezbatere publică despre referendum