Asociația Română pentru Smart City alături de Primăria Municipiului Buzău organizează marți, 21 septembrie 2021, începând cu ora 12:30, evenimentul Caravana Smart City – Buzău, eveniment ce are loc la Amfiteatrul din Parcul Tineretului, Buzău.

Etapa desfășurată în Municipiul Buzău va deschide oficial sezonul Caravana Smart City 2021-2022, un sezon dedicat prioritar finanțării proiectelor smart city.

Cu această ocazie, la Buzău va avea loc una dintre cele mai importante dezbateri urbane din România, unde mai mult decât despre Smart City, mai mult decât despre tehnologie, vorbim despre viitorul comunităților noastre, despre proiecte mari de infrastructură și regenerare urbană, în contextul Referendumului pentru Unirea Buzăului cu localitatea Țintești. Oportunitatea reorganizării administrativ-teritoriale va fi analizată prin perspectiva celor mai bune practici europene, precum și a expertizei invitaților Caravanei.

Municipiul Buzău și-a propus să devină primul oraș circular din România, iar până în 2030 să reducă consumul de resurse primare cu 60%.

Temele dedicate municipiului Buzău, în acest context sunt: Economia circulară, prioritate de dezvoltare a municipiului Buzău, Digitalizarea instituțiilor într-un mediu circular economic, Mobilitatea inteligentă și economia circulară, Infrastructurile urbane inteligente, De la consumul sustenabil la managementul deșeurilor și mai ales Importanța politicilor publice în noul context de dezvoltare.

Caravana Smart City Buzău se bucură de prezența unor invitați valoroși:

Gazda evenimentului: Constantin Toma – Primarul Municipiului Buzău – prezentare despre proiectele și investițiile municipalității în contextul referendumului pentru unirea municipiului cu localitatea Țintești.

Moderatorii evenimentului:

Eduard Dumitrașcu – Președinte Asociația Română pentru Smart City și

Florin Nemțanu – Universitatea “Politehnică” București, Prodecan Facultatea de Transporturi

Invitați:

Marcel Ionescu-Heroiu – Expert Senior Dezvoltare Urbană Banca Mondială,

Diana Gradea – Manager Planificare Regională, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est,

Radu Dragomir – CEO, Urban Scope,

Valentina Frângu – Public Sector Lead, Dell Technologies,

Valentin Feodorov – Director General, Inoveco,

Lucian Pavel – Manager of Environmental Department, Klarwin,

Roxana Panican – Expert Achiziții Publice și Finanțare proiecte Smart City, Asociația Română pentru Smart City

Mihai Iacob – Brand Manager, TNT Computers – City Manager

Background info:  Caravana Smart City este primul program național de promovare a soluțiilor și produselor Smart City, început în anul 2017 Sub Înaltul Patronaj al Guvernului României și al Ministerului Energiei, organizat de Asociația Română Pentru Smart City. Până în prezent Carvana Smart City a parcurs 13.000 km în toată țara și a reunit peste 4000 de actori locali, în fiecare an cu o abordare actualizată în contextul evoluției conceptului și inovației. În primii ani ne-am preocupat de promovarea conceptului de comunitate inteligentă și de înțelegerea principalelor domenii și verticale. Ulterior, plecând de la înțelegerea conceptului, am prezentat beneficiile proiectelor Smart City și am adus în comunități soluții și tehnologii ale partenerilor noștri. Așa s-au creat nenumărate parteneriate și proiecte în diferite orașe și comunități precum Alba Iulia, Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Brașov, Iași, etc.

La aproape 5 ani distanță de acel moment, România numără peste 800 de proiecte și inițiative Smart City la nivel național, oameni bine pregătiți în administrațiile locale, un mediu academic extrem de implicat în ecosistemele locale, companii cu soluții extrem de mature și o societate civilă dornică de accelerarea proiectelor de dezvoltare.

Consultați pagina evenimentului pentru agenda actualizată și informații detaliate: caravana.romaniansmartcity.ro

Info suplimentare la 031-425 42 63 sau prin email: info@romaniansmartcity.ro

Articolul precedentNoi săpături pe strada Transilvaniei
Articolul următorȚinutul Buzăului – în așteptarea certificării ca geoparc global UNESCO