Petre Emanoil Neagu, președinte al Consiliului Județean Buzău a spus clar joi, 18 august 2023, după ședința extraordinară, printr-o declarație de presă că se face deja lobby pe lângă un minister celebru, cel al Dezvoltării sau cel al Fondurilor Europene ori poate chiar din rezerva de stat sa ajungă suma de 500.000 de lei, sumă de completat la necesarul de 1,5 milioane de lei pentru finalizarea înființării rețelei comunale de alimentare cu gaze și pentru ca toate gospodăriile din comuna Mărăcineni să poată fi racordate la această rețea comunală. Iată declarația președintelui CJ.

Cumva nesperat ajutorul dat de către Consiliul Județean Buzău uneia dintre cele mai mari comunități din întreg județul Buzău – o comună cu dezvoltare urbană și peste 15.000 de locuitori în mod real, dacă am ține cont că valoarea primită inițial prin proiect de către Primăria Comunei Mărăcineni este de 67,7 milioane de lei pentru rețeaua de alimentare din comună, plus peste 9 milioane de lei pentru prima parte a proiectului ce a constat în subtraversarea râului Buzău și fixarea stației de reglere-măsurare, la intrare în satul Potoceni.

Totuși, datorită extinderii numărului de gospodării conectate la această rețea a crescut și valoarea proiectului, iar beneficiarul, primăria din comună a solicitat ajutor pentru 1,5 milioane de lei. Primul milion a fost așadar alocat astăzi de Consiliul Județean Buzău.

Președintele CJ scapă și două noi exemplificări de parteneriate județean-local cu zona Siriu și comuna Padina ce vor urma, dar pune și un semn de exclamare, după o suită de cuvinte ce seamănă cu o avertizare!

AICI aveți hotărârea de Consiliu Județean aprobată astăzi de către cei 22 de consilieri prezenți la ședința extraordinară, într-o lună de concedii de odihnă. Efort serios, nu alta, însă comunitatea ce dă tonul dezvoltării în județul Buzău primește în mod evident cu bucurie ajutorul financiar de un milion de lei.

De notat, este că același președinte de CJ Buzău a promis în 2021, cu repetiție în 2022, și ajutor pentru zona de Bărăgan cuprinsă între Gherăseni și Amaru, câteva zeci de mii de locuitori, au nevoie de apă din apeductul construit în zona acestor comune, însă ajutorul financiar nu s-a concretizat până în prezent. Apeductul își continuă însă drumul spre zona de câmpie Amaru!

Articolul precedent(P) În septembrie va avea loc o nouă ediție a Târgului Toamna buzoiană
Articolul următor(P) Școala din parc continuă!